Hlavní obsah

Mourinho se chlubil: Už teď jsem s Realem dokázal víc než Pellegrini

MADRID

Fotbalisty Realu Madrid čeká v šestadvacátém ligovém kole pikantní duel proti Malaze, kterou vede jejich bývalý kouč Manuel Pellegrini. Před podobnými zápasy většinou trenéři pronesou pár zdvořilostních komplimentů na adresu svých předchůdců, jenže současný trenér Realu Madrid Jose Mourinho se zachoval spíše přesně opačně.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho svého předchůdce nešetřil.

Článek

„Mojí filosofií je, že když skončíte druhý, jste jen nejlepší z looserů. Pellegrini měl částečně pravdu, když řekl, že si vedl loni dobře,“ řekl Mourinho. Tým pod jeho vedením je však nyní v tabulce La Ligy druhý a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by letos mohl Real ještě vedoucí Barcelonu předstihnout.

„Jenže faktem je, že přejít přes první kolo poháru a přežít první kolo vyřazovací části Ligy mistrů mi stačí, abych byl lepší než on (Pellegrini). V poháru už jsme se dostali dále a v Lize mistrů je to na nejlepší cestě, i když pořád nás může vyřadit v prvním kole stejný tým jako loni,“ narážel kontroverzní kouč na dvojzápas proti Lyonu.

Kde udělal jeho předchůdce chyby však Mourinho konkrétněji nekomentoval. „Na loňské působení Realu v La Lize mám svůj názor. Když je tým druhý, je prostě jen nejlepší z těch ostatních. I když nastřílíte pět set gólů a ztratíte bod na lídra, jste pořád jen číslo dvě,“ pokračoval Portugalec.

Mourinho nicméně připustil, že Pellegrini nebyl ve srovnání s ním ve všem špatný. Také zmínil, že po utkání s Malagou bude v šatně Realu vítán, aby se mohl pozdravit se starými známými.

"Souhlasím s tím, že si  v La Lize užíval fajn rok. Doufám, že ho taky fanoušci náležitě přivítají. V šatně bude po zápase vítán, aby mohl pozdravit lidi, s nimiž minulý rok spolupracoval,“ dodal trenér.

Reklama

Související témata: