Hlavní obsah

Jarošíkova premiérová trefa spasila Zaragozu

PRAHA

Jarošíkova Zaragoza je z nejhoršího venku. Po čtyřech utkáních bez výhry konečně v zápase šestadvacátého kola španělské ligy zabrala, porazila Atlétiko Bilbao 2:1 a unikla z pásma sestupu. I zásluhou českého legionáře, který na začátku druhé půle dal důležitý vyrovnávací gól. „Jeho trefa otočila průběh střetnutí, které pro nás bylo hrozně důležité,“ chválil Jarošíka mexický kouč Zaragozy Javier Aguirre.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Jiří Jarošík v dresu Zaragozy (v bílém bojuje na archivním snímku s Ronaldem) spasil svým gólem Zaragozu.

Článek

Černá série Zaragozy skončila v pravý čas. „Potřebovali jsme za každou cenu vyhrát, což se nesmírným úsilím všech hráčů i trenéra podařilo,“ kvitoval výkon mužstva prezident Zaragozy Agapito Iglesias.

Spása přišla v pravý čas

Jeho tým měl za sebou čtyři nepovedené zápasy, v nichž získal pouhé dva body a propadl se zase ke dnu tabulky. „Museli jsme odčinit hlavně domácí prohru s Atlétikem Madrid a remízu se Santanderem. K záchraně potřebujeme stoprocentně bodovat především doma, což se po předchozích výpadcích povedlo,“ nechal se po středečním utkání slyšet dvaapadesátiletý mexický trenér Zaragozy Aguirre.

„Nebyl to pochopitelně optimální výkon, dělali jsme chyby, ale vůli, charakter a bojovné srdce moji hráči měli,“ dodával.

Důležitá výhra i trefa

I Jarošík byl samozřejmě nadmíru spokojen. S výhrou i prvním gólem v této sezóně. „Do přestávky se nám nedařilo, soupeř byl lepší. Začátek druhého poločasu nám ale dokonale vyšel, neboť jsme během deseti minut otočili skóre. Balón po rohovém kopu mně parádně sedl,“ pochvaloval si Jarošík premiérovou trefu v letošním ročníku La Ligy. Pět minut po něm dokonal obrat nigerijský útočník Uche, jenž předtím několik vyložených šancí spálil.

Zaragoza se s 27 body na kontě dostala v tabulce na patnáctou příčku, na osmnáctý Gijon, který se už topí pod čarou ligového ponoru, však má k dobru je dva body.

Nový rekord Barcelony

Událostí kola bylo vítězství Barcelony na hřišti Valencie, o které se postaral držitel Zlatého míče Lionell Messi. Byla to už jeho sedmaadvacátá ligová branka v této sezóně a celkem dvaačytřicátý gól, který v soutěžních zápasech vstřelil. Obhájce titulu tak vytvořil nový rekord španělské ligy, neboť neprohrál na cizích hřištích už ve dvaceti zápasech po sobě. I díky tomu vede tabulku s náskokem deseti bodů před druhým Realem Madrid, který má ovšem o zápas méně.

Reklama

Související témata: