Hlavní obsah

Barcelona remizovala v Seville a vede před Realem o pět bodů

SEVILLA

Fotbalisté Barcelony nedokázali navázat na úterní výhru nad Arsenalem v osmifinále Ligy mistrů a ve španělské lize remizovali v Seville 1:1. Obhájce trofeje, který dnešním šestadvacátým ligovým utkáním bez porážky za sebou vyrovnal klubový rekord ze sezóny 1973/1974, má na čele tabulky pětibodový náskok před druhým Real Madrid.

Foto: Angel Fernandez, ČTK/AP

Útočník Barcelony Lionel Messi (vlevo) v souboji o míč s Gary Medelem ze Sevilly.

Článek

Hosté se po brzkém neuznaném Messiho gólu z trestného kopu dostali do vedení po půl hodině hry. Ideální Alvesovu přihrávku zblízka uklidil do odkryté branky útočník Bojan Krkič, jenž ve 13. minutě nahradil zraněného spoluhráče Pedra.

Barcelona v prvním poločase dominovala a nejlepší střelec soutěže Lionel Messi krátce před přestávkou hlavičkoval do břevna. Fanouškům zatrnulo na konci prvního poločasu, když si hvězdný Argentinec po střetu s brankářem Javim Varasem poranil koleno a musel být na hřišti ošetřován. Nejlepší hráč světa za minulé dva roky se však dal do pořádku a nastoupil i do druhého poločasu.

V něm se výrazně zlepšili domácí, kteří po čtyřech minutách vyrovnali. Útočník Álvaro Negredo vyzval přesným centrem ke skórování volného hlavičkujícího záložníka Jesúse Navasa. V dalším průběhu zápasu už se skóre nezměnilo, přestože měla obě mužstva několik slibných šancí. Svěřenci Pepa Guardioly na hřištích soupeřů neprohráli v jednadvacátém utkání La Ligy za sebou a vylepšili si vlastní rekord.

V dalším utkání neudržel čtvrtý Villarreal jednobrankové vedení nad sestupem ohroženým Gijónem, který v nastaveném čase i bez dvou vyloučených hráčů vyrovnal z penalty na konečných 1:1.

Domácí "Žlutou ponorku" poslal do vedení ve 29. minutě nejlepší střelec týmu Giuseppe Rossi svým patnáctým zásahem v sezóně. Italský útočník se trefil ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě.

Šance hostů se ještě snížila v 65. minutě, když byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce José Ángel. V poslední minutě navíc dostal červenou kartu i další bek Gijónu Rafael Sastre a o výsledku se zdálo být rozhodnuto. Za dvě minuty však v pokutovém území fauloval domácí stoper Gonzalo pronikajícího Davida Barrala a křídelní útočník Diego Castro z pokutového kopu devátým gólem v ročníku získal cennou remízu. Oba týmy naplno bodovaly jen jednou z posledních sedmi ligových duelů.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Espaňol Barcelona - La Coruňa 2:0 (62. Alonso, 81. Verdú), Levante - Mallorca 1:1 (37. Juanlu - 60. Ramis), Pamplona - Santander 3:1 (20. Sola, 24. Nekounam z pen., 50. Soriano - 52. Rosenberg), San Sebastian - Málaga 0:2 (25. Duda, 53. Rondón), Villarreal - Gijón 1:1 (29. Rossi - 90.+2 D. Castro z pen.), FC Sevilla - FC Barcelona 1:1 (49. Navas - 30. Bojan).

Reklama

Související témata: