Hlavní obsah

Abidal se operaci nádoru na játrech podrobí už ve čtvrtek

Obránce francouzské fotbalové reprezentace a Barcelony Eric Abidal se operaci nádoru na játrech podrobí už ve čtvrtek, tedy o den dříve než se původně plánovalo. Španělský klub to uvedl na svém webu.

Článek

Barcelona o nálezu nádoru u jednatřicetiletého Abidala informovala v úterý bez dalších podrobností s ohledem na hráčovo soukromí. Zatím není ani jasné, jak dlouho bude vicemistr světa z roku 2006 mimo hru. "Celá Barca stojí za Erikem. Zdraví je v životě to nejdůležitější," prohlásil prezident klubu Sandro Rosell.

Brzké uzdravení Abidalovi popřáli nejen spoluhráči, ale i soupeři. "Je to smutná zpráva. Všichni se za něj modleme, Bůh mu žehnej," uvedl záložník Realu Madrid Kaká. "Hlavu vzhůru, Abi, jsme s tebou. Jsi silný a dostaneš se z toho," napsal kapitán Barcelony Carles Puyol na sociální síti Twitter.

Real spolu s bývalým Abidalovým klubem Lyonem dokonce chtěl před dnešní vzájemnou odvetou osmifinále Ligy mistrů nastoupit na trávník ve speciálních tričkách se vzkazem Abidalovi, UEFA to však zakázala. "Podle mě je to špatně, není to moc lidské. Život je přece to nejdůležitější," zkritizoval unii barcelonský záložník Xavi.

Abidal přišel do Barcelony v roce 2007 za 15 milionů eur z Lyonu a patří mezi klíčové postavy katalánského velkoklubu. Za francouzskou reprezentaci nasbíral 52 startů.

Reklama

Související témata: