Hlavní obsah

Mourinho: Mám ještě tříletou smlouvu v Realu, ale už teď chci do Anglie

Je nejlépe placeným a nejuznávanějším fotbalovým trenérem Evropy. Přesto se José Mourinho podle svých slov necítí šťastný tak, jako když působil na Britských ostrovech. Už teď proto charismatický Portugalec spřádá plány, jak se vrátit do Anglie, kterou podle svých slov miluje. A to i přesto, že v královském španělském klubu Real Madrid má smlouvu ještě na tři roky.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Trenér José Mourinho má jasno, chce se vrátit do Anglie.

Článek

Mourinho přišel do Chelsea z Porta v roce 2004. Do týmu přivedl několik svých krajanů a dalších fotbalistů, kteří v klubu působí dodnes, a v prvních dvou sezónách vybojoval se svými svěřenci tituly v Premier League. „Anglie mi chybí a mé příští působení bude v Anglii,“ řekl Mourinho pro The Sun. „Mám tam nedokončenou práci,“ připomněl osmačtyřicetiletý kouč skutečnost, že se mu nikdy nepodařilo s Chelsea získat triumf v Lize mistrů. „A také si myslím, že mě Anglie chce zpátky. Nebo ne?" zeptal se provokativně Mourinho.

Portugalec opustil Stamford Bridge právě v roce 2008 a odešel do Interu Milán. I zde vyhrál dva ligové tituly, v loňském roce navíc přidal vítězství v Lize mistrů. „Do Itálie jsem musel jít. Bylo to pro mě důležité, protože jsem tam jít chtěl. Každý říká, že je to domov taktiky, tak jsem si řekl, že to tam zkusím. Ale Anglie to není, Anglie je speciální. Lidé v Itálii, Španělsku a Portugalsku se mě ptají, proč tolik miluji Anglii a já jim to nedokážu vysvětlit - prostě to tak je,“ vysvětloval Mourinho.

The Special One po vítězství v Lize mistrů šel hledat novou výzvu do Španělska, kde letos v létě převzal Real Madrid. Přesto už nyní pošilhává o návratu do Anglie. „Stále mám v Realu platnou smlouvu na tři roky. Je to největší klub na světě, ale také nejkomplikovanější,“ připomněl Mourinho nedávný spor s ředitelem madridského klubu Jorge Valdanem.

Mourinho by prý nejraději volil návrat do Chelsea, ale nebránil by se ani případnému zájmu obou manchesterských celků či Tottenhamu. „Rád bych zde zopakoval některé své úspěchy. Budu se bavit se svým agentem a zjistíme možnosti mé budoucí kariéry,“ plánuje Portugalec. „Chci se ve své práci cítit šťastný, chci, aby mě fotbal naplňoval uspokojením,“ dodal.

Reklama

Související témata: