Hlavní obsah

Španělský fotbal bude mít All Star - hvězdy vyzvou mladé talenty

MADRID

Tradice exhibičních utkání All Star dorazila i do evropského fotbalu. Po vzoru amerických soutěží uspořádá zápas hvězd Asociace španělských fotbalistů, která v úterý rozhodla, že se 25. května utká výběr hvězd s výběrem mladých hráčů do 20 let.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Do hry by měl zasáhnout i legendární Raúl.

Článek

Smyslem celé akce je konfrontace mezi starými hráči a jejich mladými následovníky, pro které by to měl být impuls k další práci. "Je to skvělá myšlenka. Dáme šanci mladým hráčům, aby si užili svůj moment slávy a získali touhu podobných zápasů zažít více," uvedl prezident hráčské asociace Luis Rubiales.

Komise odborníků na mládežnický fotbal vybere tým z hráčů ve věku 16 až 20 let v rámci akce Draft 11, která každoročně oceňuje nejlepší mladé španělské fotbalisty. Proti nim by měly nastoupit zkušené hvězdy, které mají na kontě již minimálně 300 ligových startů. Dopředu se počítá s tím, že do utkání například zasáhne legendární útočník Raúl, který aktuálně působí v německém Schalke či Guti z Besiktase Istanbul, ale i opory španělské reprezentace.

Utkání se 25. května uskuteční na stadiónu Santiago Bernabeu v Madridu. Pokud by však alespoň jeden z předních španělských klubů Real Madrid a Barcelona postoupil do finále Ligy mistrů, zřejmě dojde k posunu termínu zápasu hvězd.

Reklama

Související témata: