Hlavní obsah

Guardiola naznačil, že po příští sezóně v Barceloně skončí

Trenér Pep Guardiola naznačil, že příští sezóna bude na lavičce Barcelony jeho poslední. Čtyřicetiletý bývalý španělský reprezentant uvedl, že po několika letech už hráči bývají unaveni z koučů a naopak.

Článek

Guardiola, který v roce 2008 v Barceloně nahradil Franka Rijkaarda, letos v únoru prodloužil smlouvu v klubu do roku 2012. Jeho působení se už zařadilo mezi nejúspěšnější v historii - za dva a půl roku dovedl tým k osmi triumfům v deseti soutěžích, kterých se zúčastnil.

"Myslím, že mé působení tady v Barceloně se chýlí ke konci. Jsem tu šťastný, ale když jste v takovém klubu, není možné v něm zůstat dlouhodobě," uvedl pro italskou televizi Rai Guardiola, jenž je odchovancem mládežnické akademie v Barceloně. V klubu jako hráč působil od svých třinácti do třiceti let.

"Příští sezóna bude moje čtvrtá v roli trenéra. Klub musí mít hodně odvahy, aby si kouče podržel tak dlouho, protože hráči jsou z trenérů unaveni a naopak," uvedl Guardiola.

Další kroky úspěšného kouče by se podle médií mohly ubírat do Interu Milán, jehož prezident Massimo Moratti se mnohokrát o Guardiolově práci vyjádřil obdivně. Spekuluje se také o tom, že by sedmačtyřicetinásobný španělský reprezentant mohl nahradit v Manchesteru United Alexe Fergusona, až se rozhodne skončit.

Reklama

Související témata: