Hlavní obsah

Atlético Madrid porazilo nováčka ze San Sebastianu a už je šesté

MADRID

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve španělské lize nováčka ze San Sebastianu na svém hřišti 3:0 a po druhé výhře za sebou se posunuli z osmého na šesté místo tabulky. Hosté i přes pátou prohru za sebou zůstali čtrnáctí.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Sergio Aguero z Atlétika Madrid po gólu

Článek

Svěřenci trenéra Quiqueho Sáncheze Florese, mezi kterými znovu nechyběl krajní obránce Tomáš Ujfaluši, proměnili z mnoha slibných příležitostí jen tři.

V prvním poločase se na madridském stadionu Vicenteho Calderóna trefili brazilský obránce Filipe Luís a záložník Mario Suárez. Konečný výsledek stanovil čtvrt hodiny před koncem nejlepší střelec domácích Sergio Agüero svým třináctým ligovým gólem v sezóně.

Ve šlágru kola jasně dominovala třetí Valencie, která doma deklasovala čtvrtý Villarreal 5:0 a vypracovala si před ním už šestibodový náskok.

"Netopýry" poslal na stadionu Mestalla do vedení ve 14. minutě útočník Roberto Soldado, který navázal na své čtyřbrankové představení z minulého kola proti Getafe. Po přestávce zvýraznili domácí náskok dvěma zásahy Juan Mata, Argentinec Éver Banega a znovu Soldado.

Hosté nenavázali na vysokou čtvrteční domácí výhru 5:1 nad Twente Enschede ve čtvrtfinále Evropské ligy a v domácí soutěži zvítězili jen jednou z posledních pěti utkání.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Mallorca - FC Sevilla 2:2 (16. Ienaga, 43. De Guzmán - 31. Negredo z pen., 68. Rakitič), Alicante - Espaňol Barcelona 0:0, Gijón - Pamplona 1:0 (66. Barral), Málaga - La Coruňa 0:0, Santander - Levante 1:1 (32. vlastní Nano - 90. Jordá), Atlético Madrid - San Sebastian 3:0 (12. Filipe Luís, 45. Suárez, 78. Agüero), Valencie - Villarreal 5:0 (14. a 75. Soldado, 56. a 73. Mata, 62. Banega).

Reklama

Související témata: