Hlavní obsah

Barcelona představuje pro Ronalda černou můru. To skončí, přisahal před El Clásico

MADRID/ PRAHA

Barcelona pro něho představuje černou můru. Hotové prokletí. Portugalská hvězda ve službách madridského Realu Cristiano Ronaldo má s Katalánci nevyřízené účty, takže v nastávajících soubojích El Clásico prahne po pomstě. „Skončí to. Ta nadvláda nemůže trvat věčně,“ nechal se slyšet před prvním ze čtyř zápasů, k němuž oba rivalové v sobotní noci v Madridu nastoupí.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo chce konečně uvést fanoušky Realu do extáze.

Článek

Jen ve službách Manchesteru United Ronaldo poznal, jaké je to pokořit Barcelonu. V dubnovém semifinále Ligy mistrů v roce 2008 totiž Fergusonův tým uhrál na Nou Campu remízu 0:0, aby pak doma góle Schollese vyhrál 1:0 a dostal se do finále.

Za rok ovšem Katalánci Ronaldovi a spol. všechno oplatili. A dokonce i s úroky, neboť ve finále Champions League vyhráli 2:0 a nejcennější evropskou klubovou trofej získali. Bilanci z ostrovů má Ronaldo tedy alespoň vyrovnanou.

S Realem zažívá martyrium

Zato po přestupu do Madridu zažívá martyrium. Třikrát proti Barceloně v barvách „bílého baletu“ nastoupil, třikrát s ním prohrál. V prvním zápase, kdy vydržel na trávníku 66 minut, jen 0:1, ve druhém už 0:2, ve třetím loni v prosinci na San Bernabeu dokonce 0:5.

„Já s Barcelonou nejen prohrávám, ale dokonce jsem jí šesti zápasech nedal ani jediný gól. Je to společně se Sportingem Gijon jediné španělské mužstvo, proti němuž jsem se ještě nikdy netrefil,“ přiznal Ronaldo, že tahle bilance ho moc a moc trápí. Přitom v letošním ligovém ročníku nastřílel v 29 zápasech 28 branek.

Zklamaný fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldofoto: ČTK/AP/Alvaro Barrientos

Nadvláda nepotrvá věčně

„Ta nadvláda Barcelony ale nemůže trvat věčně. Přišel čas, kdy s ní skoncujeme. Máme fantastické hráče a skvělého trenéra, takže z Barcelony strach rozhodně nemám. Jsem přímo nadšen, že s ní hrajeme hned čtyřikrát v rychlém sledu,“ nechal se slyšet před sobotním nočním soubojem, v němž půjde o ligové body. A dost možná i rozřešení mistrovského rébusu.

Vedoucí Barcelona má před tímto zápasem na druhý Real náskok osmi bodů. Kdyby vyhrála i na San Bernabeu, měla by cestu k obhajobě titulu volnou.

„To se nestane. Už proto ne, že loni jsme s Realem nevyhráli vůbec nic a letos prostě tuto bilanci musíme změnit. Myslíme jen na to, že Barcelonu doma porazíme, její náskok snížíme a o titul s ní budeme hrát až dokonce,“ větší Ronaldo, i když i ve Španělsku je za favorita považována Barcelona.

Smát se budeme my, vzkázal

„To je mi jedno, nakonec se budeme smát my,“ věři Portugalec sobě, spoluhráčům a hlavně pak svému krajanovi na trenérské lavičce José Mourinhovi.

„S ním přišel čas, kdy budeme vyhrávat spoustu titulů a trofejí. Jsem šťastný, že Real vede právě on,“ mluví s uznáním o charismatickém trenérském mágovi.

Reklama

Související témata: