Hlavní obsah

Valencie si pojistila třetí příčku hladkou výhrou nad Almeríou

MADRID/ PRAHA

Fotbalisté Valencie si upevnili třetí místo ve španělské lize. Ve 32. kole zvítězili na hřišti poslední Almeríe 3:0 a naplno bodovali potřetí za sebou.

Článek

Domácím se v prvním poločase podařilo favorita ubránit, ale po přestávce třikrát inkasovali. "Netopýry" poslal do vedení v 51. minutě nejlepší střelec Roberto Soldado, který potvrdil výtečnou formu sedmým gólem z posledních tří utkání. Náskok poté zvýraznili litevský bek Marius Stankevičius a střídající záložník Jordi Alba. Tápající Almería utrpěla čtvrtou porážku po sobě a na první nesestupovou příčku ztrácí v neúplné tabulce sedm bodů.

Důležité body v boji o záchranu získal další trápící se tým Getafe, který doma porazil pátou Sevillu 1:0 a přerušil devítizápasovou sérii bez vítězství. O prvním ligovém triumfu od 5. února rozhodl čtvrt hodiny před koncem venezuelský útočník Miku.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
Getafe - FC Sevilla 1:0 (75. Miku), Málaga - Mallorca 3:0 (40. a 56. Júlio Baptista, 26. Fernández), Almería - Valencie 0:3 (51. Soldado, 67. Stankevičius, 81. Alba),

Reklama

Související témata: