Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodčí neměřil stejným metrem, soptil Mourinho po El Clásicu

MADRID

První ze čtyř derby během osmnácti dnů mají fotbalisté Realu Madrid a Barcelony za sebou. Katalánský klub sice ještě deset minut před koncem utkání na San Bernabeu vedl a hrál proti deseti, s finální remízou 1:1 ale nemůže být nespokojený. Vždyť šest kol před koncem si před Bílým baletem stále drží pohodlný náskok osmi bodů. Po utkání, které rozhodly dva pokutové kopy, se kouč Realu José Mourinho pustil do rozhodčího. Nemohl totiž rozdýchat, že zatímco Albiol putoval po penaltovém zákroku předčasně do sprch, Dani Alves na druhé straně trestu unikl...

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho během zápasu s Barcelonou.

Článek

V 52. minutě doslova zápasnickým chvatem stáhl Raul Albiol v pokutovém území Davida Villu a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Real tak dohrával zbytek druhého poločasu o deseti, navíc s jednogólovým mankem, protože Messi nabídnutou výhodou penalty nepohrdl... „V té době jsme dominovali a měli několik šancí na vyhrání zápasu. Ale myslím, že i remíza je pro nás dobrým výsledkem,“ přiznal útočník Barcelony Pedro.

Real totiž i o deseti dokázal srovnat, osm minut před koncem padl v šestnáctce po zákroku Daniho Alvese Marcelo a Cristiano Ronaldo stejně jako Messi ze značky pokutového kopu nezaváhal. I přesto si však kouč domácích José Mourinho po zápase neodpustil k inkriminovanému momentu poznámku. Nelíbilo se mu totiž, že na rozdíl od Albiola nebyl Alves za faul napomínán žlutou kartou, která by pro něj rovněž byla druhou a musel by tak hřiště opustit.

Alves: Žádná penalta, čistě jsem odehrál balón

„Rozhodcovské měřítko bylo neuvěřitelně rozdílné. Nechápu, jak nemohl Dani Alves dostat druhou žlutou, když zavinil penaltu. Poslední desetiminutovka by se pak zcela jistě vyvíjela úplně jinak,“ kroutil Mourinho hlavou.

To Alves s jeho slovy nesouhlasil. „Obvykle se o rozhodčích nevyjadřujeme, ale někdy musíme. Snaží se dělat svou práci a většinou ji dělají. Ale jindy dělají chyby. Penalta to rozhodně nebyla, čistě jsem odehrál balón,“ dušoval se obránce Barcelony.

„Když jsme měli na hřišti jedenáct hráčů, byl to vyrovnaný zápas. Barcelona měla problémy, ale když nám vyloučili hráče, cítila se mnohem pohodlněji. Jak už to bývá, v deseti je takřka nemožné vyhrát. Zvlášť proti jednomu z nejlepších týmů na světě,“ mrzelo Mourinho. Barcelona tak má šest kol před koncem na svého sobotního soupeře náskok osmi bodů, její trenér Pep Guardiola ale odmítá, že by bylo rozhodnuto. „Mistry ještě v žádném případě nejsme.“

Reklama

Související témata: