Hlavní obsah

VIDEO: Také bych jednou proti sobě chtěl mít Barcelonu hrající v deseti, běsnil Mourinho

Rozrušený byl na nejvyšší mez. Vytočený ještě víc. „Také bych si jednou chtěl zahrát proti Barceloně, která by končila zápas v oslabení,“ sarkasticky ucedil kouč madridského Realu José Mourinho poté, co první ze čtyř ostře sledovaných soubojů El Clásico na madridském San Bernabeu skončil a jeho tým i v deseti vydřel v ligovém duelu s Katalánci remízu. „Třeba už ve středu, kdy hrajeme o pohár,“ pravil sarkasticky charismatický Portugalec.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho během zápasu s Barcelonou.

Článek

První ze čtyřdílného seriálu španělského El Clásico měl rozhodnout o titulu. A zřejmě rozhodl, protože Barcelona v madridském fotbalovém chrámu remizovala 1:1 a šest kol před koncem soutěže tak má před Realem osmibodový náskok.

„Zatím ještě pořád nejsme mistry. Dostih za titulem není u konce, i když máme k dobru osm bodů. Šest kol se ještě hraje,“ vykrucoval se kouč Barcelony Guardiola s oslavných tirád, jež ho zahrnovaly, zatímco Mourinho tiše zuřil.

Už jsem unavený, běsnil kouč

„Už jsem unavený z toho hrát proti Barceloně věčně v deseti. Jednou bych chtěl, aby se gard vyměnil. Anebo aby se hrálo alespoň jedenáct proti jedenácti. Pravidla jsou přece stejná pro všechny,“ rozohňoval se portugalský kouč ve službách Realu nad dvěma momenty, po kterých následovaly penalty Messiho a Ronalda.

Zatímco faulující Albiol ovšem viděl červenou a musel ze hřiště, takže Real dohrával jen v deseti, na druhé straně si Alves za penaltový zákrok od Munize Fernandeze  nevysloužil ani žlutou kartu.

„Tomu prostě nerozumím. Chci jen objektivního rozhodčího,“ soptil Mourinho, který poslední tři zápasy proti Kataláncům dohrával vždy s mužstvem oslabeným o vyloučeného hráče. „Proto jsme také věnovali poslední trénink před zápasem nácviku hry v oslabení, neboť jsem tušil, co může zase přijít,“ vypadlo z něho.

Útočník Barcelony Lionel Messi se raduje z branky do sítě Realu Madrid.foto: ČTK/AP/Andres Kudacki

Nejste ředitel? Nemluvím s vámi!

Poslední hodiny před zápasem byly vůbec hodně vyšponované. Horkokrevným madridským novinářům nebylo po chuti, že na tiskovou konferenci nepřišel hlavní trenér Mourinho, ale jen jeho asistent Karanka a samo sebou že protestovali. Někteří dokonce z tiskové konference odešli. Mourinho jim všechno vrátil...

Když mu na oficiální tiskové konferenci po utkání pokládali žurnalisté otázky, domáhal se, aby se představili a uvedli redakci a svou funkci. Pátečním rebelům odmítl na otázky odpovídat.

„Vám nestačil můj asistent Karanka, byť třikrát vyhrál Ligu mistrů, a chtěli jste mě jako hlavního trenéra, vy nestačíte mě, protože nejste ve vašich novinách ředitelem ani šéfredaktorem,“ setnul deník AS.

Stejně sťal i neobjektivního sudího, i když v samém závěru Muniz Fernandez odvahu sebral a i proti Kataláncům penaltu odpískal.

Pohár je stresující víc, než Liga mistrů

„Jenže Alvese nevyloučil. Albiola však ano, takže nám bude ve středečním finále chybět.  Přitom Španělský pohár je víc stresující, než třeba liga nebo Champions League. Jde o jediný zápas, po jehož skončení se jeden tým raduje a druhý odchází s prázdnou,“ vysvětloval své krajní rozladění, přesto prohlásil, že věří v úspěch. „Uspět proti Kataláncům v deseti je skoro nemožné, v jedenácti jsme však s nimi hráli vyrovnaný zápas. V plném počtu jsme nad nimi byli schopni vyhrát,“ tvrdil Mourinho.

Guardiola: Tah s Pepem byl super

Ostatně, i Guardiola složil Realu za předvedený výkon poklonu a zejména ocenil tah se zařazením Pepeho do zálohy.

„Je to silný a velice zkušený hráč, takže bylo obtížné se uprostřed hřiště prosazovat a přes něho prorazit,“ glosoval kouč Barcelony Mourinhův záměr a uklidňoval fanoušky Barcelony obávající se, že se Puyol zase zranil a proto musel odstoupit.

„Nic takového, žádné obnovené zranění. Pravdou je, že vazy v koleně cítil a proto se nechal vystřídat.  Před středečním finále každopádně  posoudíme, zda může k boji o Španělský pohár nastoupit,“ pravil kouč Katalánců.

Reklama

Související témata: