Hlavní obsah

Jarošík: Výhra na hřišti Realu nám moc pomohla

ZARAGOZA

Podruhé v kariéře si český fotbalista Jiří Jarošík užil zápas na slavném madridském stadionu Santiaga Bernabeua. Zatímco před devíti lety tam s pražskou Spartou podlehl domácímu Realu v Lize mistrů hladce 0:3, v sobotu si mohl v dresu Zaragozy vychutnat velké vítězství 3:2, které jeho týmu výrazně pomohlo v těžkém boji o udržení.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Jiří Jarošík v dresu Zaragozy (v bílém) bojuje o míč s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid.

Článek

Jarošík věří, že nečekaný bodový zisk Zaragozu povzbudí, a pokud zvládne příští domácí duel s Osasunou Pamplona, záchrana už jí neuteče. "Získali jsme určitě zlaté tři body. Na druhou stranu hrajeme v posledních zápasech velice dobře a nedostáváme moc gólů, takže jsem čekal, že bychom mohli uhrát slušný výsledek. Ale že vyhrajeme, s tím jsem samozřejmě moc nepočítal," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK Jarošík.

Zápas na stadionu Realu byl pro něj velikým zážitkem. "Člověk tam za ten svůj fotbalový život moc často nehraje. Já jsem si tam zahrál se Spartou v Lize mistrů a až teď se Zaragozou. A pokud tam vyhrajete, je to o to lepší," řekl třiatřicetiletý zadák.

Zaragoza na hřišti Realu dvakrát vedla o dva góly, domácím se sice podařilo chvíli před koncem snížit na 2:3, ale pak přišli o vyloučeného Carvalha a vyrovnat už se jim ani v dlouhém šestiminutovém nastavení nepodařilo.

"Když jsme vedli o dva góly, tak jsem si říkal, že budeme bodovat. Závěr byl hodně krušný, střídající hráči Realu to oživili a dělali nám rychlostně problémy. Dostali jsme se pod obrovský tlak, valilo se to na nás, ale naštěstí jsme to přežili," pochvaloval si Jarošík.

Real vstupoval do zápasu se Zaragozou tři dny po domácí prohře 0:2 v úvodním duelu semifinále Ligy mistrů s Barcelonou a bez některých opor včetně Cristiana Ronalda, ale podle Jarošíka to na jeho výkonu příliš velké stopy nezanechalo.

"Možná byli trošku skleslí a Mourinho je nemohl v první půli namotivovat, na druhou stranu v tomhle složení vyhráli 6:3 ve Valencii, takže ten tým určitě měl kvalitu. Navíc v závěru hráli v podstatě na pět útočníků a hodně nás zatlačili," podotkl Jarošík.

Příštím soupeřem Pamplona

Sobotní bodový zisk Zaragoze výrazně pomohl v boji o záchranu. Díky dvěma vítězstvím po sobě se čtyři kola před koncem sezony posunula mimo sestupové pozice a teď ji doma čeká možná klíčový duel s Pamplonou.

"Ten včerejšek pro nás byla obrovská pomoc, ale vyhráno ještě zdaleka nemáme. Musíme doma porazit Osasunu, která je v tabulce pod námi. Když to zvládneme, věřím, že se už zachráníme. Doma se nám teď daří bodovat, takže věřím, že v tom budeme pokračovat," řekl Jarošík.

Ani v duelu se Zaragozou nedohrál Real v plném počtu a navázal tak na červené karty ze všech tří dosavadních letošních soubojů s Barcelonou. "Těžko říct, čím to je. Tentokrát to vyplynulo ze hry. Real prohrával, takže se tlačil dopředu a naši útočníci pak kolikrát chodili ve dvou proti dvěma jejich obráncům," řekl Jarošík.

Středeční nervózní El Clásico s Barcelonou ho hodně zklamalo. "Ty zápasy mezi Barcelonou a Realem jsou poslední dobou hrozně vyhecované a ten fotbal šel trošku stranou. Samé fauly, červené karty, simulování, navíc ty výroky trenéra Mourinha. Ani se nedivím té kritice v Anglii, tam se hraje daleko víc chlap proti chlapovi," poznamenal Jarošík.

Reklama

Související témata: