Hlavní obsah

Hulvát Mourinho ničí Real. Jeho destruktivní taktika nefungovala, kritizuje Hitzfeld

PRAHA

Výkon fotbalistů Realu Madrid v úvodním semifinále proti Barceloně a následné kontroverzní komentáře jejich trenéra Jose Mourinha se na několik dní staly ve fotbale tématem číslo jedna. V předvečer odvetného zápasu obou španělských gigantů na Nou Campu svůj kometář připojil i respektovaný německý kouč Ottmar Hitzfeld. Podle něj kolega Mourinho ničí dobré jméno Realu.

Článek

Hitzfeldovi se především nelíbí příliš defenzivní styl, jaký pod Mourinhem Real proti Barceloně produkoval. “Tohle prostě neodpovídá očekáváním, jaká směrem ke králům z Madridu panují,” napsal Hitzfeld ve svém komentáři pro německý magazín Kicker.

“Dobré jméno a image legendárního klubu byly tímto poničeny,” pokračoval kouč, který sám dvakrát Ligu mistrů vyhrál s Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov a navíc získal  v roli trenéra sedm bundesligových titulů.

Překročil mez

Real doma prohrál úvodní semifinále s Barcelonou 0:2, aniž by vážněji ohrozil branku hostů. Soustředil se především na důsledné bránění. “Naštěstí Mourinhova taktika zaměřená výhradně na provokování a destrukci soupeřova herního plánu nefungovala,” kvitoval výsledek Hitzfeld, který momentálně trénuje národní tým Švýcarska a sám býval kritizován za defenzivní taktiku.

V případě Mourinha ho však podráždila i Portugalcova pozápasová nařčení na adresu Barcelony a jejího údajného zákulisního vlivu na rozhodčí. “Vytahovat podezření v souvislosti se zapojením Barcelony do UNICEF, tím překročil pomyslnou mez únosnosti,” pohoršoval se německý trenér.

Sám prý má s Mourinhem negativní osobní zkušenost. “Na trenérských dnech UEFA jsem Mourinha poznal takového, jakým se mi vždy zdál být – arogantní, nepřístupný, žvýkající a tak nějak hulvátský.”

Reklama

Související témata: