Hlavní obsah

Fotbalisté Realu Madrid oddálili barcelonské oslavy titulu

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid udrželi teoretickou naději na zisk španělského titulu. V duelu 36. kola porazili Getafe díky hattricku Portugalce Cristiana Ronalda hladce 4:0 a přiblížili se vedoucí Barceloně na pět bodů. Katalánský klub ovšem může slavit obhajobu mistrovské koruny už ve středu, pokud dokáže na hřišti Levante uhrát aspoň bod.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje s fanoušky Realu Madrid gól.

Článek

Real gólově zářil i ve druhém utkání po vyřazení z Ligy mistrů od Barcelony a střelecky se opět blýskl hlavně Ronaldo, který na dálku bojuje s Lionelem Messim o korunu pro nejlepšího střelce soutěže. Portugalská hvězda navázala na čtyři góly z předešlého vítězného utkání na hřišti Sevilly a v malém madridském derby proti Getafe si připsala tři přesné zásahy.

Ronaldo tak zaznamenal v této sezoně už 36 branek a na Messiho má nyní náskok pěti tref. Portugalec zároveň útočí na absolutní španělský rekord, k jeho vyrovnání mu chybí už jen dva góly.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
La Coruňa - Bilbao 2:1 (22. Adrian, 71. vlastní Castillo - 3. Toquero), Málaga - Gijón 2:0 (10. Baptista, 68. Eliseu), Santander - Atlético Madrid 2:1 (38. Kennedy, 48. Rosenberg - 11. Suárez), Real Madrid - Getafe 4:0 (24., 58. a 90. z pen. Ronaldo, 77. Benzema).

Reklama

Související témata: