Hlavní obsah

Turecký fotbalista Hamit Altintop podepsal na čtyři roky Realu

MADRID

Turecký fotbalista Hamit Altintop bude hrát od příští sezony za Real Madrid. Osmadvacetiletý záložník, jemuž skončila smlouva v Bayernu Mnichov, podepsal ve slavném španělském klubu čtyřletý kontrakt.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Fanoušci Ralu Madrid. Ilustrační foto.

Článek

Altintop je druhým hráčem, jehož trenér Realu José Mourinho získal poté, co prohrál souboj s Barcelonou o španělský titul. Před týdnem se Madridu upsal jiný Turek Nuri Sahin z mistrovské Borussie Dortmund.

Po Sahinovi, Samim Khedirovi a Mesutu Özilovi je Altintop čtvrtým v Německu narozeným fotbalistou, kterého Mourinho od svého loňského příchodu na San Bernabeu přivedl.

Rodák z Gelsenkirchenu Altintop odmítl vyjednávat o nové smlouvě v Bayernu poté, co si nevybojoval místo v základní sestavě. V sezoně odehrál jen 14 zápasů.

Do Bayernu Altintop přišel v roce 2007 ze Schalke a v letech 2008 a 2010 s ním získal double. V národním týmu odehrál 64 zápasů a pomohl Turecku do semifinále mistrovství Evropy 2008, kde se dostal do nejlepší jedenáctky turnaje. Letos dostal Puskásovu cenu za nejkrásnější gól roku 2010.

Reklama

Související témata: