Hlavní obsah

Španělům budou v přípravě chybět Xavi, Puyol a Fábregas

MADRID

Trenér španělské fotbalové reprezentace Vicente del Bosque povolal na červnová přípravná utkání s USA a Venezuelou většinu opor. V nominaci soupeře české reprezentace v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2012 chybí jen barcelonské duo Xavi a Carles Puyol, kteří dostali volno, a zraněný Cesc Fábregas z Arsenalu. Šanci naopak dostali nováčci Manu Del Moral z Getafe a Borja Valero z Villarrealu či Álvaro Negredo ze Sevilly.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Španělský trenér Vincent del Bosque na tréninku

Článek

Překvapením je především povolání sedmadvacetiletého útočníka Del Morala. Dosud hrál jen za provinční Getafe, ale devět branek z této sezony mu vyneslo angažmá v Seville, s níž už podepsal pětiletou smlouvu. "Je to fyzicky velmi zdatný hráč, který může hrát na obou křídlech. V posledních pár letech si vede velmi dobře," vysvětlil jeho nominaci trenér Del Bosque.

Velmi dobré výkony v útoku Sevilly pak vynesly pozvánku Negredovi, který se do národního týmu vrací po dvou letech.

Nominace Španělska na přípravná utkání s USA a Venezuelou:
Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), Víctor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool).
Obránci: Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol (všichni Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Carlos Marchena, Joan Capdevila (oba Villarreal), Andoni Iraola (Bilbao).
Záložníci: Xabi Alonso (Real Madrid), Andrés Iniesta, Sergio Busquets (oba Barcelona), Santi Cazorla, Bruno Soriano, Borja Valero (všichni Villarreal).
Útočníci: David Silva (Manchester City), David Villa, Pedro (oba Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Fernando Llorente (Bilbao), Manu Del Moral (Sevilla), Álvaro Negredo (Sevilla).

Reklama

Související témata: