Hlavní obsah

Marcelo lhal o zranění, omylem o tom napsal trenérovi

RIO DE JANEIRO

Omyl při odesílání e-mailu připravil obránce Realu Madrid Marcela o účast na červencovém mistrovství Jižní Ameriky. Třiadvacetiletý brazilský fotbalista v březnu na pokyn klubu předstíral zranění zad, aby se vyhnul přípravnému utkání se Skotskem v Londýně a pak to elektronickou poštou hlásil jako splněný úkol svému zaměstnavateli. Při odesílání se však spletl a e-mail přistál ve schránce reprezentačního kouče Mana Menezese.

Foto: Reuters

Brazilec Marcelo se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek

Krátce po absenci v mezistátním zápase Marcelo znovu hrál za Real. "Některé věci, u kterých jsem měl podezření, se potvrdily," uvedl brazilský trenér. O záležitosti dosud mlčel, promluvil o ní až nyní v televizi a kritizoval Marcela za jeho přístup k reprezentaci.

"Pro mě i fanoušky je nejdůležitější národní tým. Chci, aby to hráči cítili stejně. V určitém období se neoficiálně tolerovalo odmítání pozvánek a omluvenky z reprezentace. Když to budu dělat taky, nedopadne to dobře," uvedl Menezes.

Na šampionát v Argentině nevzal ani záložníka Kaká z Realu, který ho o to požádal, protože po zdravotních problémech není v potřebné formě. "Vzhledem k okolnostem teď do mužstva nepatří," řekl kouč.

Turnaj začne 1. července, Brazílii čeká v základní skupině Ekvádor, Paraguay a Venezuela.

Reklama

Související témata: