Hlavní obsah

FC Barcelona koupila z Udine chilského útočníka Sáncheze

BARCELONA

FC Barcelona získala chilského útočníka Alexise Sáncheze, za kterého italskému Udine zaplatí 26 milionů eur (636 milionů korun) a dalších 11,5 milionu (281 milionů korun) na bonusech. Úřadující vítěz španělské ligy a Ligy mistrů očekávaný přestup potvrdil na svých webových stránkách. Dvaadvacetiletý fotbalista by měl po pondělní zdravotní prohlídce v novém působišti podepsat smlouvu na pět let.

Článek

Sánchez začal svou kariéru v klubu Cobreloa, odkud v roce 2006 přestoupil do Udine. Italský klub ho nejprve poslal na hostování do chilského Colo Colo a následně do argentinského River Plate.

Ofenzivní hráč v Serii A odehrál poslední tři sezony a v té minulé pomohl mužstvu dvanácti brankami výrazně ke čtvrtému místu v tabulce. Deník La Gazzetta dello Sport ho dokonce zvolil hráčem roku v italské lize. Sánchezovým odchodem se sníží konference v útoku Udine, v němž se snaží prosadit i český talent Matěj Vydra.

"Je velmi mladý a může hrát na všech třech místech v útoku. Je univerzální a také velmi dobře brání," uvedl na adresu Sáncheze barcelonský trenér Pep Guardiola.

Reklama

Související témata: