Hlavní obsah

Jsi dobrý, pojď k nám... Real podepsal sedmiletého kluka z Argentiny

MADRID

Jeho idolem je hvězda Barcelony Lionel Messi, přezdívá se mu Leo a je také z Argentiny. Sedmiletý Leonel Angel Coira je obrovský talent, který zaujal skauty ve Španělsku. Tam si na něj políčil velký konkurent Barcy - madridský Real, jenž v cílové rovince bojů o Coiru předstihl městského rivala Atlético.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Fanoušci Ralu Madrid si na novou posilu ještě nějakou chvíli počkají...

Článek

Uplyne ještě hodně vody, než se fanoušci Realu dočkají nové posily na trávníku, ale Coira může být spokojený. O jeho budoucnost je postaráno. K Realu se už hrdě hlásí, na své stránce na Facebooku už ukázal fotky z návštěvy San Bernabeu. V argentinském sportovním deníku Ole pak přiznal náklonnost k Messimu, prý ale raději „nahrává, než střílí“.

Také Messiho získala Barcelona v mladém věku, ale tak brzo jako v případě Coiry to nebylo. Slavný Argentinec se upsal katalánskému velkoklubu jako teenager, ve třinácti odešel z Newell´s Old Boys do Evropy a tenhle krok se mu vyplatil. Do dnešního dne posbíral s Barcou 15 trofejí, včetně tří titulů v Lize mistrů a pěti vítězství ve španělské lize. Sám se přitom dvakrát stal nejlepším hráčem světa.

Reklama

Související témata: