Hlavní obsah

Barcelona potvrdila návrat Fábregase z Arsenalu. Zaplatí za něho 35 miliónů liber

BARCELONA

Fotbalová Barcelona na svých internetových stránkách oficiálně potvrdila příchod Ceska Fábregase z Arsenalu. Čtyřiadvacetiletého záložníka v pondělí čekají ve Španělsku zdravotní testy a poprvé nastoupit by mohl už ve středeční odvetě španělského Superpoháru proti Realu Madrid. Přestupovou částku odhaduje BBC na 35 miliónů liber (asi 969 miliónů korun).

Foto: Juan Medina , Reuters

Cesc Fábregas (vpravo) v dresu Barcelony.

Článek

Podle španělských i britských médií byl návrat barcelonského odchovance do Katalánska hotovou věcí už před víkendem. Trenér Pep Guardiola ale nechtěl, aby očekávaný přestup odváděl pozornost hráčů od nedělního prestižního duelu s Realem Madrid v Superpoháru.

Čtyřiadvacetiletý Fábregas vyrůstal v barcelonské mládežnické akademii jako vrstevník nejlepšího fotbalisty světa Lionela Messiho. Na rozdíl od Argentince ale na Nou Campu nepodepsal profesionální smlouvu a zamířil do Arsenalu za koučem Arsénem Wengerem, který dává tradičně prostor mladíkům. V Londýně se zařadil mezi největší hvězdy a v roce 2008 zdědil po Williamu Gallasovi kapitánskou pásku. Katalánský tým o svého odchovance usiloval v každém přestupním období už několik let. Trenér Wenger se ale své hlavní hvězdy nechtěl za žádnou cenu vzdát.

Jeden z nejlepších nahrávačů anglické ligy se do Katalánska vrátí po osmi letech. Vyztuží už tak silnou zálohu Barcelony, v které vynikají Andrés Iniesta a Xavi, s nimiž Fábregas v posledních třech letech vybojoval titul mistra světa i Evropy.

Reklama

Související témata: