Hlavní obsah

Úvodní zápas španělského Superpoháru mezi Realem a Barcelonou skončil remízou

MADRID

Fotbalisté Barcelony remizovali v úvodním utkání španělského Superpoháru na hřišti Realu Madrid 2:2. Katalánci otočili brankami Davida Villy a Lionela Messiho ještě během první půle nepříznivé skóre, v druhém poločase ale o náskok brzy přišli. I tak si ze stadionu San Bernábeu odvážejí nadějný výsledek pro středeční odvetu.

Foto: Reuters

Barcelonský Dani Alves odhlavičkovává míč před Cristianem Ronaldem z Realu Madrid.

Článek

Základní sestavy přinesly nezvyklý jev. Hostující trenér Pep Guardiola nahradil Pedra novou chilskou posilou Alexisem Sánchezem, za kterého Katalánci vyplatí Udine bez případných bonusů 26 milionů eur. Příležitost dostala i vycházející hvězda Thiago Alcántara. Naopak José Mourinho v tradičně výrazně posilujícím Realu zařadil do základní sestavy pouze hráče, kteří v jeho týmu působili už v předchozí sezoně.

Obrana Katalánců, ve které scházeli zranění Puyol a Piqué, poprvé inkasovala ve 12. minutě. Zaskakujícího stopera Abidala přelstil Karim Benzema a připravil míč zakončujícímu Mesutu Özilovi. Ještě do poločasu se ovšem skóre obrátilo. V 36. minutě se krásnou střelou z hranice pokutového území prezentoval Villa, v nastaveném čase vybojoval míč Messi a poslal Barcelonu do vedení.

O to je ovšem krátce po přestávce připravil Xabi Alonso pohotovou střelou z hranice pokutového území. Další branka už nepadla, i když se hráči na obou stranách marně dožadovali odpískání pokutového kopu.

Do středeční odvety na Nou Campu by mohl zasáhnout i Cesc Fábregas, jehož přestup z Arsenalu barcelonští oficiálně oznámili na klubovém webu během poločasové přestávky nedělního duelu.

Španělský fotbalový Superpohár, první zápas:
Real Madrid - Barcelona 2:2 (1:2)
Branky: 12. Özil, 54. Alonso - 36. Villa, 45.+1 Messi.

Reklama

Související témata: