Hlavní obsah

VIDEO: Real po duelu s Barcou zase spílá sudímu. A to ani nepustil ke slovu Mourinha

MADRID

Ve Španělsku sice začíná nová fotbalová sezóna, ale některé věci zůstávají při starém. Třeba to, že Real na svém stadiónu nedokázal porazit Barcelonu a po utkání španělského Superpoháru proti odvěkému rivalovi (2:2) si opět stěžoval na výkon rozhodčího. O tom, že sudí ve Španělsku i ve zbytku Evropy přejí Barceloně se v minulé sezóně hodně rozpovídal kouč Realu José Mourinho, tentokrát si ale vzal slovo jeho asistent Aitor Karanka.

Foto: ČTK/AP

Kouč Realu Madrid José Mourinho (vpravo) si podává ruku s barcelonským trenérem Josepem Guardiolou.

Článek

Podle madridského klubu měla být v utkání Superpoháru v jeho prospěch nařízena penalta v 82. minutě po střetu brankáře Victora Valdese s hvězdou Realu Cristianem Ronaldem. Gólman chytil útočícího hráče soupeře za nohy a zabránil portugalskému reprezentantovi, aby mohl dostihnout míč.

“Real se hodně zlepšil, ale jsou věci, které se evidentně nezměnily. My můžeme jen dál tvrdě pracovat,” odpověděl Karanka na otázku, jak by ohodnotil výkon rozhodčího Teixeiry Vitienese.

Barcelonský Dani Alves odhlavičkovává míč před Cristianem Ronaldem z Realu Madrid v odvetě semifinále Ligy mistrů.foto: Reuters

Škoda neproměněných šancí

Ale kritice podrobil částečně i své svěřence, hlavně kvůli nepoměněným šancím. “Výsledek je, jaký je. Stojíme si za tím, jaký výkon jsme podali. Jen škoda, že při těch šancích, které jsme měli, jsme nakonec nedosáhli na vítězství. Ale můžeme být alespoň spokojeni s tím, jak hráči pracovali,” hodnotil Mourinhův asistent.

“Tým se předvedl na stejné úrovni jakou prokazoval v přípravných duelech. Když ale děláte co můžete a nevyhrajete, má to celé trochu hořkosladkou příchuť. Nicméně je zřejmé, že tým je lepší, než byl minulou sezónu,” dodal Karanka.

Na dotaz, proč utkání Superpoháru hodnotí před novináři právě on a ne jeho šéf Mourinho, odpověděl prostě. “Už jsme to takhle dělali loni na předsezónním kempu v USA, kde jsem mluvil k novinářům. Taková je zkrátka dynamika naší práce,” vysvětlil.

Reklama

Související témata: