Hlavní obsah

VIDEO: Nepolapitelný Messi zlomil Realu vaz a Barca slaví španělský Superpohár

BARCELONA

Mít v kádru Lionela Messiho je prostě terno. Ať se fotbalisté Realu Madrid snažili jak chtěli, znovu a znovu se objevil nepolapitelný barcelonský kat a nakonec jim elegantně zlomil vaz. Držitel Zlatého míče zařídil Barce dvěma góly a asistencí španělský Superpohár, který katalánský klub získal ve čtvrtek v noci potřetí za sebou a podesáté celkově. První souboj skončil minulý týden remízou 2:2.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Na Lionela Messiho je zkrátka spolehnutí.

Článek

Barcelona potvrdila, že se jí na Nou Campu ve slavném El Clásiku daří. Doma s Realem neprohrála popáté po sobě. Tentokrát se gólově prosadila už po čtvrthodině, kdy Messi vyslal skvostnou kolmici za obranu na nabíhajícího Iniestu a ten obloučkem obstřelil Casillase. Real vzápětí vyrovnal díky Ronaldově teči, ale ještě do poločasu vrátil katalánskému klubu vedení jemnou střelou přes hostujícího brankáře Messi.

Fotbalistům Realu zbyly jen oči pro pláč.foto: ČTK/AP/Andres Kudacki

Po přestávce se španělský mistr a vítěz Ligy mistrů až příliš zatáhl a osm minut před koncem o svůj náskok nad držitelem domácího poháru přišel. Po závaru dotlačil míč za Valdése Benzema. Jenže v 88. minutě znovu našel odpověď nepolapitelný Messi a přesnou střelou rozhodl.

Strkanice kvůli faulu na Fábregase

V té době už byla na hřišti čerstvá barcelonská posila z Arsenalu střídající Cesc Fábregas a právě po faulu na něj dostal v nastavení červenou kartu hostující Marcelo. Ostrý zákrok rozpoutal nesportovní strkanici u obou laviček, po které ještě vyloučil sudí domácího Villu a Özila z Realu.

Kat znovu udeřil, aneb Lionel Messi a jeho druhá branka do sítě Realu.foto: ČTK/AP/Andres Kudacki

Barceloně to ale oslavy nijak nepokazilo a před 99 tisícovkami diváků se mohla radovat z první trofeje v nové sezóně. Za osm dní mohou svěřenci kouče Guardioly získat další pohár, pokud ve finále evropského Superpoháru proti vítězi Evropské ligy porazí portugalské Porto.

Odvetný zápas španělského fotbalového Superpoháru:
FC Barcelona - Real Madrid 3:2 (2:1)
Branky: 45. a 88. Messi, 15. Iniesta - 20. Ronaldo, 82. Benzema. ČK: 90.+4 Villa - 90.+3 Marcelo, 90.+4 Özil. První zápas: 2:2.

Reklama

Související témata: