Hlavní obsah

VIDEO: Mourinho se zase neudržel. Ničí španělský fotbal, pustil se do něj Pique

Zase se neudržel. Triumf Barcelony v odvetě španělského Superpoháru bagatelizoval, svého vyloučeného hráče Marcela, který nelítostně zkosil novou akvizice Katalánců Fábregase a ještě ho pořádně přetáhl přes lýtka, se zastával, nebyl by to ale José Mourinho, aby se do hromadné strkanice a rvačky po inkriminovaném incidentu nezapojil. Dokonce zakroutil asistentovi Barcelony Tito Vilanovi uchem. „Žádný prst jsem mu tam nestrčil,“ popíral inkriminovanou situaci a záměrně předstíral, že si nemůže vzpomenout na jméno Guardiolova asistenta.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Zakaboněný kouč Realu Madrid Jose Mourinho

Článek

Jinak to ani dopadnout nemohlo. Jakmile v nastaveném čase, kdy Barcelona vedla po Messiho trefě už 3:2, brazilský obránce Realu Marcelo na půlící čáře zcela nesmyslně levou nohou skosil střídajícího Fábragase a pravačkou mu dal pocítit, co ho po návratu do Španělska čeká, strhla se u střídaček obou celků mela, která přerostla ve rvačku.

Viníky hledejte v Madridu, tvrdil Pique

Marcelo musel z placu, rozzuřený Özil, kterého nemohli spoluhráči z chumlu hráčů vůbec dostat, rovněž, pakoval se i barcelonský Villa. Trenér „bílého baletu“ Mourinho však vyvázl beztrestně, i když televizní kamery odhalily, jak se kradmo přiblížil zezadu k asistentovi Tito Vilanovovi, zakroutil mu uchem, přičemž druhý trenér Katalánců se zmohl jen na to, aby do velkého "Mo" jen strčil. Prostě skandál ještě předtím, než španělská liga vůbec začala.

„Mourinho ničí španělský fotbal. Obviňuje z incidentů, které se v poslední době v El Clásico staly, nás Katalánce, ale viníci jsou přitom u nich v Madridu. Musíme něco udělat, protože jinak to dopadne špatně,“ reagoval na další exces portugalského kouče ve službách Realu barcelonský obránce Gerárd Pique, jehož Mourinho označil za hlavního viníka incidentů, k nimž v zápasech jeho týmu s Barcelonou dochází.

Mourinho zlehčoval: Jde jen o malinkatý triumf

Po utkání pochopitelně Mourinho dělal, jako by se nic nestalo, dovolával se dokonce svědectví televizních kamer, vyloučených hráčů se zastával, s neskrývanou ironií mluvil o soupeři, který mu připomínal malé týmy, jež se dostávají do problémů.

A to, že ani tentokrát neměl v konfrontaci s Barcelonou navrch, ho navenek z míry také nevyvedlo. „Kdybych řekl, že jsem rád, že jsme Superpohár nevyhráli, byl bych za pokrytce. Jedná se ale jen o malinkatý triumf,“ naznačil, že on myslí na ten velký. Ligový.

Na Lionela Messiho je zkrátka spolehnutí. I odvetu španělského Superpoháru dvěma góly rozhodl.foto: ČTK/AP/Manu Fernandez

„Teď už hrajeme na stejné úrovni. Pokud se podíváte na naše vzájemné zápasy v průběhu posledních čtyř měsíců, uvidíte, že jsou v rovnováze, přičemž některé ´příběhy´ samo sebou komentovat nebudu. Podstatné je, že jdeme stále nahoru, teď v odvetě jsme hráli fantasticky,“ velebil portugalský kouč svůj Real. „Máme na to být lepší než loni.“

Klidný a uvážlivý kouč Barcelony Pep Guardioala netajil, že je vítězstvím v Superpoháru příjemně překvapený. „Opravdu upřímně, nečekal jsem, že bychom ho mohli vyhrát. Hlavně proto, že naše příprava na sezónu teprve vrcholí a vše je směrováno k dalším týdnům. Real je naším největším a nejhorším soupeřem. Klíčem k úspěchu byl proto nerozhodný výsledek v prvním nedělním zápase v Madridu.“

Guardiolovo vážné varování

K incidentu mezi Mourinhem a svým asistentem Tita Vilanovou se Guardiola odmítl vyjádřit. „Televizní záběry a fotografie mluví samy za sebe, každý si může udělat úsudek,“ pravil lakonicky kouč, který získal s Barcelonou jedenáctý triumf a vyrovnal se tak legendárnímu Cruyffovi.

„El Clásicco ale takhle dál pokračovat nemůže. Buďme opatrní, protože jednoho dne budeme sčítat škody na stadionu i mimo ně. A budeme za ně odpovědni všichni,“ dodával.

Reklama

Související témata: