Hlavní obsah

VIDEO: Brankář Barcelony na chvíli vypnul, ale maléru nakonec zabránil

MADRID

Barcelona ve španělské lize klopýtla v San Sebastianu, jen remízu 2:2 uhrál hvězdný tým a své fanoušky v posledním utkání před vstupem na evropskou scénu přiváděl málem k infarktu nejen při inkasovaných brankách.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Wayne Rooney vyrovnává na 1:1.

Článek

Tuhle situaci zná každý, kdo hraje fotbal. Po přerušení hry někdy následuje míč rozhodčího, jedno z mužstev vrací balón tomu druhému, které ho předtím mělo ve své moci. Hezké sportovní gesto...

To bývá křiku, když se někdy míč nevrátí. Někdy stačí i troška zlomyslnosti, míč zakopnutý dále, než by bylo zdrávo a hřiště je rázem také plné emocí. Ale tohle byl jiný případ. Domácí fotbalista San Sebastianu Xabi Prieto zcela nezištně vracel míč Barceloně, jejíž brankář Victor Valdés ale zrovna tak trochu vypnul... Jako by zapomněl na to, že je na hrací ploše. Teprve šum v hledišti a divoký řev vyděšených spoluhráčů jej vrátil do reality. Malér byl na poslední chvíli zažehnán.

Ale bodové ztrátě se soupeř Plzeňských ve skupině Ligy mistrů v San Sebastianu nakonec stejně nevyhnul. Šetření Messiho, Iniesty a Villy, kteří chyběli v základní sestavě, se kouči Guardiolovi nevyplatilo. Jeho tým pak naplno nebodoval ani proti AC Milán.

Reklama

Související témata: