Hlavní obsah

Kouč del Bosque má strach, že španělští obránci na ME pohoří

MADRID

Trenér španělské fotbalové reprezentace Vicente del Bosque se obává, zda budou jeho obránci připraveni na mistrovství Evropy, které za rok uspořádá Polsko s Ukrajinou. Řada španělských beků má v současnosti problémy se zdravím nebo v klubu nenastupují v konkurenci dalších hráčů.

Foto: Marcelo del Pozo , Reuters

Kouč španělských fotbalistů Vicente del Bosque.

Článek

Del Bosque v rozhovoru s deníkem AS uvedl, že zatímco v záloze má na výběr z řady výborných hráčů, zadní linie ho trápí. Do sestavy Barcelony se po dlouhé pauze vrací stoper Carles Puyol, jeho mladší kolega Gerard Piqué naopak vypadl kvůli natrženému svalu.

Problémy provází i obránce z konkurenčního Realu Madrid - ze sestavy vypadl nejen Raúl Albiol, ale také obvyklý člen základní jedenáctky Álvaro Arbeola. Prvního trenér José Mourinho v novém ročníku ještě nevyužil, druhý odkopal jen třináct minut.

"Samozřejmě by byl problém, kdyby vůbec nehráli. Ale jestli budou hrát alespoň trochu, povolám je, pokud je budu potřebovat. Věřím, že v některých z mnoha soutěží nastoupí, nezůstanou bez využití," okomentoval Del Bosque situaci okolo obránců Realu, který sám dříve trénoval.

Se záskokem záložníků Sergia Busquetse či Javiho Martíneze na stoperu nelze podle šedesátiletého kouče počítat. "Už jsme je tam zkusili, ale nemůžeme od nich očekávat věci, které jsou mimo jejich schopnosti," řekl Del Bosque.

Španělsko si přímý postup na ME zajistilo v kvalifikační skupině I s předstihem. Dosud získalo plný počet bodů a druhé Česko na něj ztrácí osm, přičemž oběma týmům zbývají odehrát dvě utkání včetně říjnového vzájemného duelu v Praze.

Reklama

Související témata: