Hlavní obsah

Barcelona ve španělské lize nastřílela Pamploně osm gólů

Fotbalisté mistrovské Barcelony ve španělské lize deklasovali Pamplonu na svém hřišti jednoznačně 8:0 a nechali zapomenout na dvě poslední remízy se San Sebastianem a AC Milán. Soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů na Nou Campu od prvních minut dominoval a už v prvním poločase nasázel odevzdanému soupeři pět branek. Hattrickem se v utkání blýskl Lionel Messi.

Foto: Philippe Laurenson, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují

Článek

Hvězdný Argentinec poslal domácí do vedení už v páté minutě a za osm minut připravil druhou branku pro Ceska Fábregase. Letní posila z Arsenalu skórovala ve třetím ligovém utkání za sebou. Na rozdíl tří branek zvýšil ve 34. minutě David Villa, ještě před přestávkou se pak prosadil znovu Messi a vlastním gólem obránce Rovérsio.

Přestože Barca v druhé půli výrazně zpomalila tempo, vstřelila tápajícímu soupeři další tři branky. V 57. minutě se trefil Xavi, čtvrt hodiny před koncem přidal svůj druhý zásah Villa a v 79. minutě dokonal hattrick Messi, jenž v zápase dvakrát nastřelil i brankovou konstrukci. Nejlepší fotbalista světa za poslední dva roky s pěti góly vede společně s valencijským Robertem Soldadem tabulku kanonýrů.

Katalánci potvrdili výbornou domácí formu a po dvou jednoznačných ligových výhrách mají před svými diváky suverénní skóre 13:0. Barcelonský trenér Pep Guardiola do dnešního duelu nasadil sestavu: Valdés - Dani Alves, Puyol (55. Maxwell), Mascherano, Abidal (46. Adriano) - Xavi (61. Afellay), Busquets, Thiago - Fábregas, Messi, Villa.

Valencie vyhrála v Gijónu 1:0, naplno bodovala i ve třetím ligovém utkání v sezoně a minimálně do neděle v čele tabulky vystřídala Real Madrid. Hosté se znovu mohli spolehnout na střeleckou formu Roberta Soldada, jenž se zatím trefil v každém ligovém zápase. Gijón se po třetí porážce propadl na poslední příčku.

Trápící se Villarreal překvapivě prohrál 0:1 na půdě nováčka Granady, která ve španělské lize zvítězila poprvé po pětatřiceti letech. Utkání rozhodl gólem z 56. minuty Ikechukwu Uche. Nigerijský útočník v andaluském mužstvu hostuje od začátku sezony právě z Villarrealu. Čtvrtý tým z minulého ročníku má po třech kolech na kontě jediný bod.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Gijón - Valencie 0:1 (30. Soldado), Granada - Villarreal 1:0 (56. Uche), Mallorca - Málaga 0:1 (39. Demichelis), FC Barcelona - Pamplona 8:0 (5., 41. a 78. Messi, 34. a 76. Villa, 13. Fábregas, 40. vlastní Rovérsio, 57. Xavi)

Reklama

Související témata: