Hlavní obsah

VIDEO: Strkanice, červená a porážka v Levante. Real tak přišel o vedení v lize

Fotbalisté Realu Madrid ztratili ve španělské lize první body a v tabulce klesli z prvního místa na čtvrté, když překvapivě prohráli s Levante 0:1. V nervózním zápase plném zákeřných zákroků z obou stran dohrával "Bílý balet" na stadiónu valencijského klubu bez vyloučeného Samiho Khediry. K tomu navíc rozhodčí rozdal hned dvanáct žlutých karet.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Angel Di Maria z Realu Madrid (v bílém) se probíjí obranou Levante.

Článek

Dění na trávníku Levante rozproudila strkanice po ostrém faulu Ángela di Maríi. Rozhodčí po ní rozdal tři žluté karty, německý defenzivní záložník Khedira už jednu měl a musel opustit hřiště.

Po bezbrankové první půli vyrukoval trenér José Mourinho s Cristianem Ronaldem, který do té doby odpočíval kvůli zraněnému kotníku ze středečního utkání Ligy mistrů v Záhřebu. Hvězdný Portugalec se však prosadit nedokázal a v tabulce střelců ztrácí jednu trefu na pětigólové Lionela Messiho z Barcelony a Roberta Soldada z Valencie.

Rozhodující úder outsidera přišel na druhé straně 20 minut před koncem z kopačky útočníka Arouny Koného, který v týmu hostuje ze Sevilly. Rodák z Pobřeží slonoviny propálil brankáře Ikera Casillase tvrdou ranou pod břevno.

Falcao z Atlética dal hattrick

Atlético po odchodu útočníků Sergia Agüera do Manchesteru City a Diega Forlána do Interu Milán v úvodních dvou ligových zápasech marně hledalo střelce. Jen díky kvalitní defenzivě získalo alespoň bod za remízu 0:0 s Pamplonou. V neděli však předvedl své umění Kolumbijec Falcao, za kterého Madridští v létě neváhali Portu zaplatit 40 miliónů eur.

Nejlepší střelec posledního ročníku Evropské ligy se poprvé trefil ve 23. minutě z hranice pokutového území a vedení navýšil z pokutového kopu 13 minut nato. Hattrick uzavřel pětadvacetiletý kanonýr po přestávce po přihrávce další nové posily Ardy Turana, který asistoval i u poslední branky v síti Racingu.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
FC Sevilla - San Sebastian 1:0 (53. Kanouté), Getafe - Vallecano 0:1 (4. Michu), Zaragoza - Espaňol Barcelona 2:1 (29. a 90. Luis García - 71. López), Atlético Madrid - Santander 4:0 (23., 36. z pen. a 55. Falcao, 78. Adrián), Levante - Real Madrid 1:0 (68. Koné),
22:00 Bilbao - Betis Sevilla.

Reklama

Související témata: