Hlavní obsah

VIDEO: Zářez rozhodčího, provokace a simulování. Proto Real prohrál! zuří Mourinho

MADRID

Nečekanou ztrátu všech bodů utrpěli fotbalisté Realu Madrid v nedělním utkání španělské ligy ve Valencii proti týmu Levante. Královský klub se po překvapivé porážce 0:1 propadl na čtvrté místo tabulky a kouč hostujícího týmu José Mourinho ihned po zápase našel příčiny neúspěchu jeho svěřenců. „Na vině je rozhodčí a také vyloučený Sami Khedira, který se chytil do připravené pasti,“ vysvětloval po utkání charismatický Portugalec.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Rozčilený trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek

O výhře Levante rohodl jediný gól z druhé půle z kopačky Arouny Koneho. V té době už hráli hosté o deseti, protože hostující Khedira už v první pětačtyřicetiminutovce viděl po hromadné strkanici druhou žlutou kartu.

Podle Mourinha rozhodčí hrubě ovlivnil zápas v neprospěch Realu tím, že v 62. minutě neodpískal penaltu poté, co Vicente Iborra zahrál rukou v pokutovém území.  Kromě penalty tak podle kouče hostů měla následovat druhá žlutá karta pro Iborru.

„Byla tam jasná penalta, pro Iborru by to znamenalo druhou žlutou, což by mělo na výsledek jasný dopad. Kdybychom ji proměnili a hráli pak v deseti proti deseti, historie zápasu by se odvíjela zcela jinak,“ prohlásil „The Special One“.

Trenér José Mourinho gestikuluje během utkání Realu Madrid proti Levante.foto: ČTK/AP

Zároveň ironicky pochválil výkon domácího týmu. „Samozřejmě nechci tím nijak snižovat výkon Levante. Ví, co si doma mohou dovolit a k tomu jim musím pogratulovat. Ví, jak provokovat, simulovat, zdržovat a nevracet míč. Toto je také fotbal, který ale naši hráči nemají rádi. Nikdo to ale neumí lépe než Levante,“ pokračoval Mourinho.

Khedira se chytil do pasti

Část viny ale také připsal vyloučenému Khedirovi, který se ale podle jeho mínění stal jen obětí taktiky domácích: „V našem týmu jsou hráči, kteří si těžko zvykají na špinavou část fotbalu, s níž se nedokáží vyrovnat. Jeden z mých fotbalistů (Khedira) chyboval, protože věděl, kam to může vést. Chytil se do pasti. Částečně ho tak viním z porážky, stejně jako rozhodčího. Neodpískat jasnou penaltu a nevyloučit hráče, to je docela dost.“

Mourinho je přesvědčený, že jeho celek měl před vyloučením Khediry jasně navrch a mrzelo ho, že jeho svěřenci nedokázali z převahy vytěžit gól. „Dokud bylo na hřišti na obou stranách jedenáct hráčů, hráli jsme dobře a soupeř se ani nedostal na naši půlku. Měli jsme šance na gól. Při dvou z nich už byl dokonce vyšachován brankář a při jedné se zase stačilo trefit ze čtyř metrů,“ povzdech si Mourinho.

Real tak nyní ztrácí tři body na vedoucí Valencii. Na mistrovskou Barcelonu se pak dívá z jednobodového odstupu.

Reklama

Související témata: