Hlavní obsah

VIDEO: Nou Camp - tady hrají fotbalové hvězdy, do zákulisí však může kdokoliv

BARCELONA

Hrají zde ti nejlepší fotbalisté současnosti. FC Barcelona v poslední sezóně vyhrála potřetí za sebou španělskou ligu, evropský Superpohár a především získala nejcennější trofej za vítězství v Lize mistrů. Hráči jako Messi, Xavi, Iniesta, nebo Fábregas jsou světovými hvězdami. Už od roku 1957 je domovským stánkem klubu stadion Nou Camp, který si zanedlouho vyzkouší i plzeňská Viktoria. Zákulisí slavného stadionu však může navštívit každý.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Camp Nou, fotbalový stánek FC Barcelona

Článek

Stačí zaplatit 22 eur za prohlídku stadionu a vydat se na takzvaný "Camp Nou experience". V okamžiku tak můžete navštívit útroby stánku, kde třeba před pár hodinami procházely hvězdy světového fotbalu.

Camp Nou, fotbalový stánek FC Barcelonafoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Nejprve projdete od pokladen přímo do stadionu po můstku, kde minete informační panely o klubu. Zřízenci z ochranky vás poté jasně navedou do samotného nitra Nou Campu. Projdete obrovskou mixzónou a tiskovou místností, kde fotbalové hvězdy zpovídají novináři z celého světa.

Místnost pro tiskové konference FC Barcelona v útrobách stadionu Camp Noufoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

O kousek dál narazíte na šatnu a sprchy, kterým vévodí v zemi zabudovaná vířivka, a dostanete se do tunelu, kterým hráči vstupují na trávník.

Sprchy FC Barcelona v útrobách stadionu Camp Noufoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Tunel je vyzdoben portréty slavných osobností a pro zvýraznění atmosféry v něm z reproduktorů zní skandování fanoušků, takže si cestou můžete připadat jako jeden z hráčů, kterého zanedlouho potleskem pozdraví 60 tisíc lidí v ochozech.

Tunel vedoucí k trávníku na stadionu FC Barcelona Camp Noufoto: www.fcbarcelona.cat

Ale to už jste přímo u trávníku stadionu a máte celý Nou Camp jako na dlani. A pokud budete mít dost drzosti a překloníte se přes ochranné zábradlí, můžete se přímo doknout pažitu, který každý víkend skrápí pot fotbalových milionářů.

Když vystoupáte po tribunách o něco výše, dostanete se do prosklených míst tiskového střediska, odkud na otáčivých židlích píší své zápasové reporty novináři.

Camp Nou, fotbalový stánek FC Barcelonafoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

To už máte za sebou polovinu exkurze a vracíte se pomalu zpátky. Cestou se ještě můžete nechat vyfotit v inscenovaném objetí s některým z hráčů Barcelony. Před zeleným pozadím však nedržíte kolem ramen nikoho, slavného parťáka doplní počítačový program. To však kamarádi, kterým se budete fotkou chlubit,  vědět nemusí.

Vyfotit se se slavnými hráči FC Barcelona? Není problémfoto: www.fcbarcelona.cat

Závěrečným místem exkurze je muzeum. Tam je interaktivní expozice důležitých okamžiků klubu, kde si můžete sami spustit slavná vítězství, či góly, poslechnout skandování fanoušků, nebo na velké dotykové obrazovce zjistit, kolik má klub členů z České republiky. K vidění jsou také řady pohárů nejen fotbalové Barcelony, i když trofeje mužů v kopačkách převažují a to včetně poháru pro vítěze Ligy mistrů a Zlatého míče Lionela Messiho.

Sál s trofejemi Barcelony v útrobách stadionu Camp Noufoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Exkurze je u konce, ale tak lehce z omámení FC Barcelona neuniknete. Východ z muzea vás totiž nasměruje přímo do klubového obchodu FCBotiga, kde ve dvou patrech najdete vše s barvami či logem FCB na co si vzpomenete.

Obchod se suvenýry FC Barcelonafoto: www.fcbarcelona.cat

Na bezpočet typů dresů vám například přímo na místě nažehlí jméno, jaké budete chtít. Pokud máte dost peněz, jste navždy lapeni a stáváte se navěky jedním z miliónů fandů FC Barcelona.

Reklama

Související témata: