Hlavní obsah

Zaváhání gigantů, Barcelona i Real v lize jen remizovaly

Fotbalisté mistrovské Barcelony v pátém kole španělské ligy remizovali 2:2 ve Valencii a nenavázali na drtivou sobotní domácí výhru 8:0 nad Pamplonou. Soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů uhrál potřetí z posledních čtyř soutěžních utkání nerozhodný výsledek 2:2. Ve středu se nedařilo ani Realu Madrid, který po nedělní prohře 0:1 v Levante znovu nedokázal skórovat a ze hřiště předposledního Santanderu si odvezl jen bezbrankovou remízu.

Foto: ČTK/AP

Trenér Realu José Mourinho si má se svými hráči co vyjasňovat...

Článek

Valencie se ve šlágru večera dostala na svém stadiónu Mestalla do vedení už ve dvanácté minutě, když si srazil míč do vlastní branky francouzský obránce Éric Abidal. Za dvě minuty však po přesné Messiho přihrávce zblízka vyrovnal Pedro. Domácí rychlá odpověď Barcelony nerozhodila a ve 23. minutě jim vrátil vedení z podobné akce jako před prvním gólem neobsazený Pablo Hernández.

Obhájce titulu se po přestávce zlepšil, ale dlouho nedokázal překonat pozorného brankáře Guaitu. Hrozbu první soutěžní porážky Barcelony v sezoně odvrátil až v 77. minutě Cesc Fábregas po dalším Messiho pasu. Někdejší kapitán Arsenalu si v novém dresu udržel výbornou střeleckou bilanci a zaznamenal čtvrtý gól ve čtvrtém ligovém startu.

Domácí "Netopýři" i přes závěrečný tlak hostů a vyloučení obránce Jordiho Alby výsledek udrželi a zůstali v čele neúplné tabulky. Trenér Barcelony Pep Guardiola do zápasu nasadil sestavu: Valdés - Puyol (63. Thiago), Busquets, Mascherano, Abidal - Xavi, Keita (58. Adriano), Fábregas - Dani Alvés, Messi, Pedro (57. Villa).

Favorizovaný Real si nevěděl rady s houževnatou defenzivou Sanatnderu a potvrdil současné problémy v útočné fázi. "Bílý balet" vůbec poprvé pod trenérem Josém Mourinhem nevyhrál v domácí soutěži ve dvou utkání po sobě.

Zato Atlético Madrid doma deklasovalo 4:0 poslední Gijón a zopakovalo jednoznačný výsledek z nedělního duelu proti Santanderu. Sporting jako jediný celek španělské ligy nedokázal bodovat ani ve čtvrtém utkání.

Domácí poslal do vedení ve 28. minutě vlastní brankou krajní bek Alberto Lora. Po přestávce se prosadil obránce Álvaro Domínguez a dvakrát kolumbijský útočník Radamel Falcao, jenž navázal na hattrick z minulého kola. V čele tabulky střelců se s pěti zásahy dotáhl na Lionela Messiho z Barcelony a Roberta Soldada z Valencie.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo
Atlético Madrid - Gijón 4:0 (72. a 80. Falcao, 28. vlastní Lora, 68. Domínguez), Málaga - Bilbao 1:0 (62. Cazorla), Santander - Real Madrid 0:0, Vallecano - Levante 1:2 (72. Tamudo - 10. Valdo, 29. Ballesteros), Valencie - FC Barcelona 2:2 (12. vlastní Abidal, 23. Pablo - 14. Pedro, 77. Fábregas).

Reklama

Související témata: