Hlavní obsah

Betis Sevilla jako jediný ve španělské lize neztratil ani bod

MADRID

Fotbalisté nováčka španělské ligy Betisu Sevilla vyhráli i čtvrtý zápas v nové sezoně a posunuli se do čela tabulky. Ve středu proti Zaragoze sice dohrávali v deseti, díky dvěma brankám Roqueho Santa Cruze ale zvítězili 4:3 a jako jediní v soutěži zatím neztratili ani bod.

Článek

Paraguayský útočník Santa Cruz, který je ve Španělsku na hostování z Manchesteru City, se poprvé trefil sedmé minutě a vzápětí zvýšil vedení domácích gólem z penalty Salva Sevilla. Zaragoza sice do poločasu díky Efraínu Juárezovi snížila, bezprostředně po přestávce ale přidal třetí branku Betisu z pokutového kopu Beňat a chvíli na to zvýšil Santa Cruz na 4:1.

V 63. minutě ale zápas zdramatizoval zbytečným vyloučením domácí brankář Casto Espinosa. Zaragoza přesilovou hru využila poprvé v 77. minutě po gólu Juana Carlose. Stejný hráč snížil o dvě minuty později na rozdíl jediné branky, vyrovnávací trefu se ale hostům přidat nepodařilo. Betis tak se ziskem 12 bodů po čtyřech kolech vede tabulku o dva body před Valencií.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:
Betis Sevilla - Zaragoza 4:3 (7. a 49. Santa Cruz, 12. Sevilla z pen., 48. Beňat z pen. - 78. a 79. Juan Carlos, 36. Juárez).

Reklama

Související témata: