Hlavní obsah

Barcelona i díky Messiho hattricku porazila Atlético Madrid 5:0

MADRID

Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili ve šlágru španělské ligy Atlético Madrid 5:0 především díky hattricku Argentince Lionela Messiho. Soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů doma vyhrál i v třetím ligovém utkání v sezoně s celkovým skóre 18:0. Tři branky zaznamenal v šestém kole také Portugalec Cristiano Ronaldo, který výrazně pomohl oslabenému Realu porazit v madridském derby nováčka Vallecano 6:2.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Lionel Messi.

Článek

Skóre otevřel už v deváté minutě David Villa, do vlastní sítě zamířil brazilský obránce Miranda a na 3:0 zvýšil z povedené individuální akce opěvovaný Messi. Nejlepší hráč světa za poslední dva roky po přestávce přidal další dvě branky a s osmi ligovými zásahy se posunul do čela tabulky střelců.

Domácímu týmu se podařilo eliminovat nejlepšího střelce Atlétika Radamela Falcaa, který zaznamenal v předchozích třech soutěžních utkáních šest branek. Madridský celek dva předcházející duely vyhrál 4:0, ale dnes inkasoval ještě větší debakl.

Barcelonský trenér Pep Guardiola do utkání nasadil sestavu: Valdés - Dani Alves, Mascherano, Abidal (81. Maxwell) - Thiago, Busquets (54. Piqué), Fábregas (72. Keita), Xavi - Pedro, Messi, Villa.

Hattrick zaznamenal i Ronaldo

Real získal z předchozích venkovních zápasů s Levante a Santanderem pouze jeden bod a dobře nezačal ani na svém stadionu Santiaga Bernabéua. Vallecano poslal do překvapivého vedení už v dvanácté vteřině záložník Michu. "Bílý balet" však díky Ronaldovi a Argentinci Gonzalovi Higuaínovi ještě před koncem poločasu stav otočil.

Šest minut po přestávce zvýšil z penalty Ronaldo, ale Michu krátce nato znovu snížil na rozdíl jedné branky. Šance Vallecana na bodový zisk se zvýšily v 57. minutě, když byl Di María po druhé žluté kartě za hru rukou vyloučen. Svěřenci trenéra Josého Mourinha se paradoxně v deseti zlepšili a nasázeli soupeři další tři branky.

Mezi střelce se zapsal střídající Francouz Karim Benzema, poprvé za Real se trefil i jeho osmnáctiletý defenzivní krajan Raphaël Varane. Šest minut před koncem pak dokonal z druhé penalty hattrick Cristiano Ronaldo. Nejdražší hráč světa se třikrát prosadil i v úvodním ligovém utkání proti Zaragoze.

Sevilla v souboji neporažených týmů doma zdolala Valencii 1:0, přestože dohrávala dokonce bez dvou vyloučených fotbalistů. Jedinou branku utkání vstřelil v 18. minutě čtyřiatřicetiletý útočník Fréderic Kanouté.

Domácí přišli v 57. minutě nejprve o německého záložníka Piotra Trochowského, který dostal během deseti minut dvě žluté karty. V 68. minutě ho pak následoval francouzský stoper Julien Escudé.

Valencie ale dvojnásobnou početní výhodu nevyužila a naopak sama přišla o vyloučeného útočníka Aritze Adurize. Sevilla si náskok pohlídala a na svém stadionu vyhrála i třetí utkání v sezoně.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Bilbao - Villarreal 1:1 (44. Gabilondo - 53. Nilmar), FC Sevilla - Valencie 1:0 (18. Kanouté), Real Madrid - Vallecano 6:2 (39., 51. a 84. obě z pen. Ronaldo, 45. Higuaín, 67. Varane, 73. Benzema - 1. a 55. Michu), FC Barcelona - Atlético Madrid 5:0 (26., 78. a 90.+1 Messi, 9. Villa, 15. vlastní Miranda).

Reklama

Související témata: