Hlavní obsah

Barcelona v generálce na Plzeň porazila v lize Santander

MADRID

Fotbalisté Barcelony v generálce na středeční zápas Ligy mistrů s Plzní vyhráli 3:0 nad Santanderem a udrželi se v čele španělské ligy. Argentinec Lionel Messi svým 195. a 196. soutěžním gólem překonal druhého nejlepšího střelce v historii katalánského klubu Ladislava Kubalu.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Střelec Barcelony Lionel Messi se raduje z jedné z branek do sítě Santanderu.

Článek

Obhájce titulu udržel v domácí soutěži stoprocentní bilanci na stadionu Nou Camp a počtvrté tady naplno bodoval s celkovým skóre 21:0. Po zranění se vrátil do sestavy záložník Andrés Iniesta, už v deváté minutě naopak musel ze hřiště kvůli zdravotním problémům stoper Gerard Piqué. Španělský reprezentant si poranil podkolenní šlachu a bude zhruba patnáct dní mimo hru, středeční zápas s Plzní tak určitě nestihne.

Domácí získali dvoubrankové vedení už během úvodní půlhodiny. V 11. minutě otevřel skóre Messi a o čtvrt hodiny později navýšil náskok záložník Xavi. Po přestávce přidal čtyřiadvacetiletý útočník svůj druhý zásah a s deseti ligovými brankami dál vévodí tabulce střelců.

Barcelonský trenér Pep Guardiola do utkání nasadil sestavu: Valdés - Daniel Alves, Piqué (9. Abidal), Puyol, Maxwell - Xavi, Thiago, Iniesta (72. Keita) - Pedro (74. Adriano), Messi, Villa.

Jednoznačně vyhrál i Real

Real Madrid porazil Betis Sevilla 4:1 především díky hattricku Argentince Gonzala Higuaína, který zopakoval svůj střelecký počin z uplynulého kola proti Espaňolu. Třiadvacetiletý útočník zaznamenal tři góly také minulý týden v reprezentačním zápase s Chile.

Argentinský útočník Gonzalo Higuaín byl největší hvězdou Realu.foto: Reuters/Albert Gea

Betis sice v prvním poločase na madridském stadionu Santiaga Bernabéua uhrál nadějnou bezbrankovou remízu, ale po pauze náporu favorita neodolal. První dvě branky vstřelili Higuaín a Brazilec Kaká po přesných nahrávkách Portugalce Cristiana Ronalda. Hosté v 69. minutě zdramatizovali utkání Molinovým snížením, ale v dalších čtyřech minutách Higuaín po dvou individuálních akcích definitivně rozhodl.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Getafe - Villarreal 0:0, Mallorca - Valencie 1:1 (90.+3 Hemad z pen. - 38. Rami), Real Madrid - Betis Sevilla 4:1 (46., 70. a 73. Higuaín, 59. Kaká - 69. Molina), FC Barcelona - Santander 3:0 (11. a 68. Messi, 27. Xavi), Granada - Atlético Madrid 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články