Hlavní obsah

Real udržel ve španělské lize tříbodový náskok před Barcelonou

BARCELONA

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli ve 13. kole španělské ligy 3:2 ve Valencii a v čele tabulky si udrželi tříbodový náskok před Barcelonou. Obhájce titulu porazil Zaragozu na svém hřišti jasně 4:0.

Foto: Albert Gea, Reuters

Argentinský útočník ve službách Barcelony se raduje z branky.

Článek

Svěřenci trenéra Josého Mourinha znovu dokázali, že zatím podávají o trochu vyrovnanější výkony než jejich katalánský konkurent. Real nasměroval k jedenácté soutěžní výhře za sebou ve dvacáté minutě Karim Benzema. Třiadvacetiletý francouzský kanonýr zužitkoval trestný kop Xabiho Alonsa z vlastní poloviny. V 72. minutě přidal druhý zásah "Bílého baletu" obránce Sergio Ramos, který se prosadil přesnou hlavičkou po Özilově rohu.

Tři minuty nato poprvé zdramatizoval utkání nejlepší střelec Valencie Roberto Soldado, ale v 79. minutě vrátil hostům dvoubrankový náskok Portugalec Cristiano Ronaldo. Nejdražší hráč světa přelstil chybujícího domácího brankáře Diaga Alvése a zakončoval do prázdné brány.

Sedm minut před koncem řádné hrací doby však znovu Soldado snížil na rozdíl jedné branky a Valencie se nadechla k drtivému závěrečnému tlaku. Soldadův gól v poslední minutě však nemohl platit kvůli ofsajdu a v páté minutě nastavení rozhodčí zřejmě odpustil Realu pokutový kop za ruku jednoho z jeho hráčů ležícího před Casillasovou brankou.

Barcelona nedala Zaragoze šanci

Barcelona potvrdila na Nou Campu výbornou formu a před svými diváky neinkasovala v součtu s minulou sezonou už v desátém utkání domácí soutěže v řadě.

Favorita poslal do vedení v 18. minutě po Xaviho standardní situaci Gerrard Piqué. Hlavičkující stoper se radoval z první ligové branky v sezoně.

Dvě minuty před přestávkou zdvojnásobil vedení "Barcy" po kombinaci s Ceskem Fábregasem hvězdný Argentinec Lionel Messi. Čtyřiadvacetiletý útočník se ve španělské lize trefil popatnácté a v tabulce střelců si udržel jednobrankový náskok před Cristianem Ronaldem.

Devět minut po změně stran skóroval zřejmě z ofsajdové pozice kapitán Carles Puyol a rovněž zaznamenal premiérovou trefu v tomto ročníku. Čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre střídající útočník David Villa další razantní hlavičkou.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:
Villarreal - Betis Sevilla 1:0 (21. Borja Valero), FC Barcelona - Zaragoza 4:0 (18. Piqué, 43. Messi, 54. Puyol, 75. Villa), Valencie - Real Madrid 2:3 (75. a 83. Soldado - 20. Benzema, 72. Ramos, 79. C. Ronaldo).

Reklama

Související témata: