Hlavní obsah

Real po zaváhání Barcelony vede španělskou ligu už o šest bodů

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize 4:1 Atlético, které dohrálo městské derby bez dvou vyloučených fotbalistů. Vítězný tým si v čele tabulky vytvořil šestibodový náskok před největším rivalem Barcelonou. Obhájce titulu překvapivě prohrál na hřiště Getafe 0:1 a utrpěl první porážku v této sezóně.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Cristiano Ronaldo (uprostřed) se spoluhráči z Realu Madrid

Článek

Atlético začalo na stadionu Santiaga Bernabéua výborně a po čtvrthodině mu zajistil vedení útočník Adrián López. Už za sedm minut však hostující brankář Thibaut Courtois v pokutovém území stáhl pronikajícího Karima Benzemu a dostal červenou kartu. Z následné penalty pak Portugalec Cristiano Ronaldo bezpečně překonal náhradního gólmana Sergia Asenja.

"Bílý balet" v druhém poločase jasně dominoval a už čtyři minuty po přestávce dokonal obrat Argentinec Ángel di María. Jeho střídající krajan Gonzalo Higuaín pak v 65. minutě pojistil třináctou soutěžní výhru Realu za sebou.

Deset minut před koncem pak Higuaína fauloval ve vápně obránce Diego Godín a rozhodčí zopakoval svůj verdikt z prvního poločasu. Ronaldo ani ze svého druhého pokutového kopu nezaváhal a šestnáctým ligovým gólem v sezoně se v tabulce střelců posunul před Lionela Messiho z Barcelony.

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly přišli o sérii 27 soutěžních utkání bez porážky, která trvala od 30. dubna. Barcelona se na půdě madridského celku Getafe od začátku trápila a nedařilo se jí přecházet dobře zformovanou domácí obranu. Individuálně se nedařilo ani Argentinci Messimu, který trefil v poslední minutě nastaveného času tyč a krátce předtím nebyl jeho gól uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Převážně bránící domácí poslal do vedení v 67. minutě z ojedinělého rohového kopu hlavičkující krajní bek Juan Valera. Ve zbytku utkání sice Katalánci předvedli velký nápor, ale Getafe pomohl udržet těsný náskok především výborný brankář Miguel Ángel Moya.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Vallecano - Valencie 1:2 (84. Tamudo - 21. Jonas, 56. Tino Costa), Real Madrid - Atlético Madrid 4:1 (24. a 82. Ronaldo obě z pen, 49. Di María, 65. Higuaín - 15. Adrián), Getafe - FC Barcelona 1:0 (67. Valera).

Reklama

Související témata: