Hlavní obsah

Mourinho se během El Clásika usmířil s Vilanovou

Napjatý duel španělské ligy mezi Realem Madrid a Barcelonou přinesl tentokrát i jeden smířlivý moment. Portugalský kouč Realu José Mourinho se přišel usmířit s asistentem trenéra katalánského týmu Titem Vilanovou, s kterým měl konflikt v závěru předchozího vzájemného utkání. Pro Vilanovu bylo přitom sobotní El Clásico prvním zápasem od zotavení po operaci nádoru.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Jose Mourinho

Článek

Osmačtyřicetiletý Mourinho zamířil krátce před závěrečným hvizdem k lavičce Barcelony a po kouči Pepu Guardiolovi potřásl pravicí i Vilanovovi. Toho v posledním vzájemném střetnutí během hromadné strkanice hráčů a funkcionářů píchl prstem do oka. Od španělské federace tehdy dostal dvouzápasový trest, o jeden zápas vyšší než barcelonský asistent.

"Popřál jsem mu hlavně zdraví. Přeji ho i dalším lidem s vážnými zdravotními problémy. To, že je tady, znamená, že už se mu daří lépe, z čehož mám radost," řekl Mourinho po zápase agentuře EFE.

Vilanova se vrátil do plného pracovního nasazení po operaci nádoru příušní žlázy už po patnácti dnech po zákroku a předběhl tak původní předpoklady.

Reklama

Související témata: