Hlavní obsah

V Barceloně musím makat dvakrát víc než v Arsenalu, přiznal Fábregas

PRAHA

Tři roky čekal, než ho londýnský Arsenal pustil zpátky do Barcelony, kde fotbalově vyrostl. Teď konečně může Cesc Fábregas hrát za klub svého srdce, což je však podle jeho slov pořádná dřina. Zatímco v Arsenalu byl kapitánem a klubovou ikonou, v katalánském velkoklubu musí o své místo tvrdě bojovat.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cesc Fábregas (vpravo) oslavuje s Lionelem Messim třetí gól Barcelony v brance Realu Madrid.

Článek

Španělský mistr světa a Evropy opustil londýnský Emirates Stadium letos v létě a v sestavě evropského klubového šampióna zatím kvůli přetlaku kvalitních ofenzivních hráčů rotuje. Nicméně čtyřiadvacetiletý středopolař odchodu z Arsenalu vůbec nelituje.

„Byl už nejvyšší čas odejít,“ řekl Fábregas v rozhovoru pro magazín FourFourTwo. „V současném klubu však musím makat dvakrát víc, abych si zajistil místo v týmu,“ přiznal bývalý spoluhráč Tomáše Rosického.

V sobotu se však blýskl gólem na 3:1 ve slavném El Clásiku na Santiago Bernabéu a gólově se například prosadil i v pražském Edenu v Lize mistrů proti Viktorii Plzeň.

Kromě tvrdší konkurence však mezi bývalým a současným angažmá vidí i jiné rozdíly: „Když jsem byl v Londýně a prohráli jsme, mohli jsme jít normálně ven na večeři. Mohli jsme žít svůj život a fanoušci nás dál podporovali. Když v Barceloně jde všechno dobře, je to nejlepší klub na světě. Když se ale věci vyvíjejí špatně, přijde tvrdá kritika."

Již brzy může Fábregas s Barcelonou slavit velkou trofej. V Japonsku Barcelona bojuje o titul na mistrovství světa klubů.

Reklama