Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Villa špatně šlápl a zlomil si nohu. EURO možná nestihne

JOKOHAMA

Velmi nepříjemné zranění postihlo kanonýra španělské fotbalové reprezentace a Barcelony Davida Villu. Útočník španělského mistra ve čtvrtečním semifinále na mistrovství světa klubů v Japonsku zlomil holeň a možná nestihne evropský šampionát, na němž budou Španělé obhajovat titul. Podle prvních prognóz lékařů ho čeká půlroční pauza. Euro začne v červnu.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Pořadatelé odnášejí Davida Villu ze hřiště se zlomenou nohou.

Článek

Třicetiletý Villa se zranil v Jokohamě v 36. minutě zápasu proti celku Al-Sádd. Po Iniestově dlouhém nákopu se řítil k brance Katařanů, mezi dvěma obránci však nezpracoval míč a bez zjevného kontaktu s protivníky špatně došlápl na levou nohu. Z hřiště byl odnesen na nosítkách.

Barcelona uvedla, že španělský útočník hned zamířil do nemocnice a vyšetření odhalilo, že holeň je zlomená.

"Co nejdříve musí na operaci. Je to pro nás i pro něj citelná rána. Je mi jasné, že to bude dlouhodobá záležitost," řekl pro klubový web trenér Josep Guardiola. "Všichni na Davida moc myslíme a mistrovství klubů vyhrajeme pro něj," dodal.

Autor 51 reprezentačních branek tak bude chybět Barceloně v honbě za obhajobou trofejí ve španělské lize a Lize mistrů, kde na podzim mimo jiné dvakrát porazila Plzeň, a možná i při útoku Španělů na další evropský titul.

Trenér Španělů Vicente Del Bosque však doufá, že o svého nejlepšího střelce nepřijde. "Je to velmi špatná zpráva. Stále máme ale šest měsíců, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. U některých hráčů se stalo, že se uzdravili dříve, než se čekalo," řekl Del Bosque.

Reklama

Související témata: