Hlavní obsah

VIDEO: Chtěl jsem vyměnit celý tým, zlobil se Mourinho na hráče Realu Madrid

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid sice ve španělském poháru zvítězili 3:2 nad Malagou, ale hráči vítězného týmu během zápasu svého kouče José Mourinha pořádně naštvali. Malaga totiž po prvním poločase překvapivě vedla po gólech Sergia Sancheze a Martina Demichelise 2:0 a Mourinho poslal své hrče do druhé půle s tím, aby, „uklidili nepořádek“, který nadělali v prvním dějství.

Foto: Juan Medina , Reuters

O výhře "Bílého baletu" rozhodl Karim Benzema (vpravo).

Článek

Favorit nakonec ve druhém poločase nasázel tři góly během deseti minut a přiblížil se čtvrtfinále soutěže. Po utkání Mourinho přiznal, že nebylo lehké určit hráče, které vystřídá.

„O přestávce jsem jim řekl, že kdybych měl možnost vystřídat jedenáct hráčů, klidně bych celý tým vyměnil. Vyměnil jsem tři hráče, aby tým mohl začít hrát jinak. Chtěl jsem to udělat už v první půli, ale to není zrovna věc, kterou dělám rád. Ti fotbalisté, které jsem střídal, ale nehráli hůře, než zbytek mužstva,“ vysvětlil po utkání Mourinho.

Sám si však nedokázal vysvětlit rozdíl v přístupu svých svěřenců v prvním a druhém poločase: „Tempo zápasu se změnilo a s ním i zanícení hráčů. Ale když jsme to mohli předvádět ve druhé půli, proč to nešlo v první? V ní jsme byli málo koncentrovaní. Ale ve druhé jsme byli schopní uklidit nepořádek, co jsme nadělali v úvodní části, protože fanoušci se za nás postavili,“ pokračoval Mourinho.

Připustil také, že po vánočních svátcích není řada jeho svěřenců v dobré formě. „Vždycky se snažíme být po přestávce zpátky v dostatečném předstihu. Někteří využijí tento čas na odpočinek, jiní však cestují, pořád jedí a pijí a vrátí se pak trochu jiní,“ postěžoval si Mourinho.

Reklama

Související témata: