Hlavní obsah

Barcelona jen remizovala na hřišti Espaňolu a na Real ztrácí už pět bodů

MADRID

Fotbalisté Barcelony znovu navýšili v ligové tabulce ztrátu na vedoucí Real Madrid. Katalánci v 18. kole španělské nejvyšší soutěže pouze remizovali na hřišti Espaňolu 1:1 a na Bílý balet ztrácejí již pět bodů.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Zklamaný Lionel Messi

Článek

Svěřenci Josepa Guardioly přitom vstoupili do tradičně vyhecovaného souboje dobře a po šestnácti minutách je poslal do vedení prudkou hlavičkou Fábregas. Po změně stran však hosté začali hrát až příliš profesorsky a čtyři minuty před koncem je za lehkovážnost potrestal vyrovnávajícím gólem střídající Vazquéz.

Barcelona se ještě pokusila znovu strhnout skóre na svou stranu, ale ze závěrečného mohutného náporu vytěžila pouze spojnici břevna a tyče, kterou trefil Piqué. Ještě za stavu 0:1 překazila branková konstrukce radost také hvězdnému Lionelu Messimu, který je před pondělním vyhlášením největším favoritem prestižní ankety Zlatý míč FIFA pro nejlepšího hráče uplynulého roku.

Sevilla znovu prohrála

Fotbalisté Sevilly potvrdili, že je přelom roku nezastihl v dobré formě. Vítěz Poháru UEFA z let 2006 a 2007 v neděli podlehl v 18. kole španělské ligy na hřišti nováčka Vallecana 1:2 a v Primera División utrpěl již třetí porážku za sebou.

Domácí Vallecano se dočkalo tří bodů po sérii čtyř proher a posunulo se na třinácté místo v tabulce. Tým sídlící v Madridu nakročil k důležitému vítězství dvěma góly na přelomu poločasů, hosté pak již stihli pouze snížit. Tři minuty před koncem zachránilo domácí od vyrovnání po Negredově střele břevno.

V sobotním utkání remizovalo Atlético Madrid bez branek v Málaze a ani pod novým trenérem Diegem Simeonem nedosáhlo na první venkovní vítězství v sezoně. Bývalý argentinský reprezentant, jenž za Atlético hrál, převzal tým minulý týden po odvolání Gregoria Manzana.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Málaga - Atlético Madrid 0:0, Vallecano - Sevilla 2:1 (45. Michu, 51. Tamudo - 62. Escudé), Getafe - Bilbao 0:0, Villarreal - Valencie 2:2 (14. Ruben, 18. Rodríguez - 41. Feghouli, 87. Aduriz), Betis Sevilla - Gijón 2:0 (23. Santa Cruz, 90.+1 Molina), Espaňol - Barcelona 1:1 (86. Vazquez - 16. Fábregas).

Reklama

Související témata: