Hlavní obsah

Fotbalista Pudil má namířeno z Genku do Granady

PRAHA

Fotbalový reprezentant Daniel Pudil v lednovém přestupním termínu možná opustí Genk a po téměř čtyřech letech strávených v belgickém klubu zamíří do španělské Granady. Patnáctý tým La Ligy má o levého záložníka či obránce eminentní zájem, pro Pudila je prý nachystána pětiletá smlouva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový reprezentant Daniel Pudil má namířeno do Španělska.

Článek

"Mohla by být podepsána v nejbližších dnech," řekl Pudilův agent Ondřej Chovanec.

O Pudila měla v létě zájem Pamplona, ale odchovanec pražské Sparty podle všeho zkusí angažmá v jiném španělském klubu. Nedávno podle zákulisních informací kolem Pudila "kroužily" italské celky Palermo a Cesena.

Šestadvacetiletý hráč má v Genku platný kontrakt do konce sezony, ale vedení klubu je ochotné Pudila uvolnit už v zimě, kdy za něj ještě může inkasovat odstupné, protože v létě by bývalý hráč Blšan, Liberce a Slavie odešel zadarmo. "Události nyní nabraly rychlý spád, Genk začal tlačit na Danův odchod v zimním termínu, jinak by do konce sezony nemusel hrát," řekl Chovanec.

Kdyby Pudil, který v minulé sezoně pomohl Genku k zisku titulu a poté také k postupu do Ligy mistrů, nakonec do Granady zamířil, byl by jediným českým hráčem ve španělské nejvyšší soutěži. Pro Pudila by to zároveň bylo druhé zahraniční angažmá, do Genku přestoupil v roce 2008 z Liberce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články