Hlavní obsah

Nečekanou hvězdou Španělského poháru je bankéř

Přes den Pablo Infante vyřizuje hypotéky a půjčky, po večerech se jednatřicetiletý bankéř mění ve střelce, který ve Španělském poháru dokázal zastínit i takové hvězdy, jako jsou Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, nebo nejlepší fotbalista světa Lionel Messi z Barcelony. Útočník třetiligového Mirandés je s pěti góly nejlepším střelcem soutěže a výrazně pomohl klubu k historickému postupu do čtvrtfinále.

Článek

Naposledy se Infante trefil v úterý v osmifinálové odvetě se Santanderem. Mirandés, který už ve čtvrtém kole vyřadil jiný prvoligový klub Villarreal, na soupeřově hřišti remizoval 1:1 a po výhře 2:0 postoupil. "Je to sen. Něco takového se v naší historii dlouhé 85 let nikomu nepovedlo," citovala Infanteho agentura AP. "Prožíváme něco neuvěřitelného a doufáme, že to bude pokračovat," dodal.

Nečekaného úspěchu si v Mirandésu váží také proto, že drtivá většina hráčů chodí každý den do práce. Například Infante se v poslední době příliš nevyspal, protože zápasy se hrají po večerech, on však musí na osmou ráno dojíždět zhruba 50 km do banky. "Navíc kromě úterka pořád trénujeme, takže na cestách mezi domovem, prací a hřištěm strávím opravdu hodně času," uvedl.

Kvůli dojíždění však útočník, jenž ve stejné bance pracuje sedm let, místo měnit nehodlá a nic na tom prý nezmění ani úspěch klubu v poháru. "Ze života musíte mít radost a já jsem šťastný v práci i v klubu, kde si mě váží," dodal útočník, který hraje v Mirandésu od roku 2005. V minulé sezoně pomohl klubu k postupu do třetí ligy, prý už také odmítl několik nabídek na přestup.

Mirandés se ve čtvrtfinále utká s lepším z dvojice mezi Espaňolem Barcelona a druholigovou Córdobou. V historii Španělského poháru se dosud žádný třetiligový tým do finále nedostal, maximem je semifinálová účast Figueres z roku 2002. "Nikdo nečekal, že se dostaneme tak daleko. Ale tak to ve fotbale někdy chodí," uvedl Infante.

Reklama

Související témata: