Hlavní obsah

VIDEO: Messi oslňoval Zlatým míčem, drtič Puyol neprohrál již 50. zápas

BARCELONA

Lesk Zlatého míče předznamenal spoustu událostí. Lionel Messi ukázal v neděli večer téměř 70 tisícům diváků na Nou Campu trofej pro nejlepšího fotbalistu planety a jeho Barcelona pak porazila Betis Sevilla 4:2. Řada sérií tak pokračuje, jedna velká ovšem skončila. Barca na domácím hřišti v lize inkasovala poprvé od loňského dubna po neuvěřitelných 1151 minutách.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský kapitán Carles Puyol ukázal zaplněnému Nou Campu trofej pro vítěze nedávného světového šampionátu klubů.

Článek

Sláva to byla veliká. Nejdřív kapitán Carles Puyol ukázal natěšeným tribunám trofej pro mistry světa klubů, kterou Barca nedávno vyhrála v Japonsku. Hned po něm pak na trávník napochodoval Lionel Messi a v ruce třímal Zlatý míč za rok 2011. Pro božského Argentince je to již třetí trofej náležející nejlepšímu fotbalistovi planety. S oběma cenami se pak vyfotil celý tým.

Betis neměl pro žádné oslavy pochopení a v utkání 19. kola španělské ligy dělal velké problémy. Nejdřív odčaroval domácí neprůstřelnost Barcelony a druhým gólem po přestávce srovnal na 2:2.

Barcelonský Lionel Messi se na Nou Campu pochlubil Zlatým míčem pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2011.foto: Reuters/Albert Gea

Všechno však nakonec dopadlo podle očekávání. Oslavenec Messi přispěl dvěma góly (druhý dal z penalty) k výhře 4:2 a kapitán Puyol potvrdil, že je obávaným drtičem. Zaznamenal již 50. zápas v řadě bez prohry! Barca v sestavě s ním naposledy prohrála předloni v semifinále Ligy mistrů s Interem Milán. Od té doby má kápo bilanci 42 výher a 8 remíz.

Busquets a kouč Guardiola stovkaři

Diváci tedy nemuseli litovat, že gólman Victor Valdés přišel o domácí neprůstřelnost. Až do neděle v této sezóně skóroval na Nou Campu jen Real Madrid v Superpoháru a AC Milán v Lize mistrů.

Kromě Puyola oslavili jubileum i další aktéři. Sergi Busquets odehrál svůj 100. ligový zápas a trenér Pep Guardiola si zase připsal 100. ligové vítězství na lavičce Blaugranas. Stačilo mu k tomu nejméně zápasů v historii – 132. Z toho plyne, že Barca pod jeho vedením vyhrává tři ze čtyř ligových zápasů.

Okamžik téměř historický. Barcelonský brankář Victor Valdés dostává od Betisu druhý gól. Doma na Nou Campu v lize inkasoval poprvé od loňského dubna...foto: Reuters/Albert Gea

Také proto Messi vyvrací tvrzení, že je pro Barcelonu mnohem důležitější než celý Guardiola. „Takové řeči jsou výrazem nedostatečného respektu k Pepovi. Vždyť dokázal vyhrát všechno a pro náš úspěch byl zásadní postavou. Já nemám žádný zvláštní vliv. Jsem hráč jako ostatní,“ řekl Argentinec pro France Football.

Již ve středu čeká Barcu další díl populárního El Clásica. Na San Bernabeu se v prvním duelu čtvrtfinále Španělského poháru utká s Realem Madrid.

Reklama

Související témata: