Hlavní obsah

VIDEO: Šlápl Messimu na ruku, vedení Realu proto Pepeho odstavilo k ledu

MADRID

Ani omluva adresovaná Messimu portugalskému legionáři Pepemu nic platná nebyla. Patnáct dnů se v sestavě madridského Realu neobjeví. Nejenže vynechá středeční odvetu Španělského poháru s Barcelonou na Nou Campu, ale nezahraje si ani v ligových duelech „bílého baletu“ s Bilbaem a Zaragozou. Španělský server marca.com potvrdil kuloární informaci, že se vedení Realu rozhodlo odstavit osmadvacetiletého Portugalce na čas k ledu, aby zbytečně neplály vášně a emoce.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Realu Pepe stoupl na ruku barcelonskému Messimu.

Článek

Vytočil celé fotbalové Španělsko. Evropu zrovna tak. „Idiot,“ glosoval Pepeho úlet okamžitě po středečním úletu v prvním čtvrtfinále Španělského poháru Angličan Wayne Rooney.

Ve druhé půli ostře sledovaného El Classica totiž rázný osmadvacetiletý portugalský bek ve službách Realu Pepe šlápl božskému Messimu na ruku, aniž by ho stihl jakýkoli trest. Televizní záběry jeho úlet potvrdily.

„Nechtěl jsem mu ublížit. Bylo to skutečně neúmyslné,“ kál se Pepe poté, co se stal terčem mediální štvanice. „Dávám do zápasů tělo i duši a vědomě jsem mu ublížit nechtěl,“ vysvětloval. „Messimu se omlouvám,“ žádal držitele Zlatého míče o odpuštění.

Nic platné to nebylo. Vedení královského Realu rozhodlo, že Pepeho odstaví na patnáct dnů k ledu. Údajným důvodem má být jeho zranění, neboť pohárové čtvrtfinále s Barcelonou nedohrál. Trenér Mourinho ho vystřídal, protože si stěžoval na natažené podkolenní šlachy.

Skutečnou příčinou jsou ale obavy, že by ve středeční odvetě na barcelonském Nou Campu Pepe až příliš jitřil vášně katalánských fanoušků. „Čekalo by ho tam hotové peklo, kdyby nastoupil,“ usoudilo vedení Realu a odstavilo Pepeho na patnáct dnů k ledu.

Otázkou ovšem je, jak na verdikt klubového vedení zareaguje trenér José Mourinho, který označuje Pepeho za klíčového hráče své sestavy.

Pepeho se ostatně zastal  i sportovní ředitel Realu Zinedine Zidane, jež v barvách "bílého baletu" pět sezón hrával a od loňského července sedí ve vedení klubu. "Ta kritika není fér... Pepe patří mezi milé, přátelské a šaramantní hráče, jakmile ale vyběhne na trávník, je přímo posedlý vítězstvím. A z toho pramení jeho zvláštní chyby," nechal se slyšet Zidane, jenž kromě obrovského fotbalového kumštu vstoupil do historie hlavičkovým úderem do hrudi Itala Materazzi vefinalovém prodloužení m istrovství světa 2006.

"On se navíc za svůj čin omluvil a sám si dobře uvědomuje, že patří mezi hráče, kteří zápal někdy přeženou," omlouval Pepeho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články