Hlavní obsah

Třetiligový Mirandés je v semifinále Španělského poháru

MADRID

Fotbalisté třetiligového Mirandésu pokračují v pohádkovém tažení Španělským pohárem. V úterý porazili ve čtvrtfinálové odvetě 2:1 Espaňol Barcelona a po prohře 2:3 z prvního utkání postoupili díky brankám vstřeleným na soupeřově hřišti.

Foto: I. Lopez, ČTK/AP

Radost fotbalistů Mirandés

Článek

Mirandés, který před týdnem v prvním čtvrtfinále ztratil v posledních pěti minutách zápasu vedení 2:0, za senzačním postupem v odvetě nasměroval na vyprodaném šestitisícovém stadionu Anduva útočník Pablo Infante. Nejlepší střelec soutěže nejprve po úvodní trefě hostujícího Ruie Fonteho svým sedmým pohárovým zásahem vyrovnal a v druhé minutě nastavení připravil rozhodující branku pro Césara Canedu.

"Je to neuvěřitelné. Zítra ráno sice vstávám do práce, ale tohle musíme trochu oslavit," citovala Infanteho agentura Reuters. Jednatřicetiletý útočník, který se fotbalu věnuje stejně jako jeho spoluhráči až po pracovní době, musí každý den na osmou ráno dojíždět kvůli zaměstnání v bance zhruba 50 kilometrů.

Mirandés má roční rozpočet 1,2 milionu eur (asi 30 milionů korun) a v poháru už dokázal vyřadit prvoligové kluby Villarreal a Racing Santander. V semifinále se nejspíš utká s Bilbaem, které vyhrálo úvodní čtvrtfinále nad Mallorkou 2:0.

Třetí liga má díky Mirandésu zástupce mezi čtveřici nejlepších týmů ve Španělském poháru podruhé v historii - jako první do semifinále postoupil v roce 2002 Figueres. Ve finále se dosud žádný celek z třetí ligy nestartoval.

Čtvrtfinále Španělského poháru fotbalistů - druhý zápas:
Mirandés (III.) - Espaňol Barcelona 2:1 (58. Infante, 90.+2 Cesar - 46. Fonte), první zápas 2:3, postoupil Mirandés.

Reklama

Související témata: