Hlavní obsah

Konec Mourinha v Realu? Nahradit ho může Arséne Wenger

MADRID

Blíží se konec José Mourinha v Realu Madrid? Podle spekulací ve španělském tisku tomu tak brzy může být. Vztahy mezi slavným koučem, jeho svěřenci i zaměstnavatelem jsou prý natolik poškozené, že už se dají urovnat jen velmi těžko. V evropských médiích už se rovněž začínají objevovat první jména, která by měla horkokrevného Portugalce nahradit.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Chystá se Jose Mourinho opustit Real Madrid?

Článek

Podle listu Daily Mail patří k hlavním kandidátům na Mourinhova nástupce současný kouč Arsenalu Arséne Wenger a také trenér německé reprezentace Joachim Löw.

Mourinho sice vede s Realem španělskou ligu s náskokem pěti bodů na Barcelonu, na Santiago Bernabeu však podle španělských novinářů není šťastný. V úterý také sám „The Special One“ připustil, že v Realu možná skončí. „Nevím, jestli Real ještě v příští sezóně povedu,“ řekl.

Arséne Wenger už jednou v roce 2009 nabídku Realu odmítl, loni ho však královský klub lákal znovu a francouzský stratég tentokrát už nabídku vážně zvažoval. Letos by tak možná laso z Madridu rád chytil a severolondýnský klub, jehož výkony a výsledky mají spíše sestupnou tendenci, opustil.

Mourinha by v Realu mohl nahradit Arséne Wenger.foto: Reuters/Giorgio Benvenut

Arsenal už je dávno ze hry o titul a po třech ligových porážkách za sebou ztrácí dokonce pět bodů na první čtyřku, která zaručuje místa v Lize mistrů. Pokud by se do prestižní evropské soutěže tentokrát neprobojoval, byla by to podle Wengerových slov „katastrofa“.

Spekulace o Mourinhově konci v madridském velkoklubu podpořil i bývalý hráč a kouč Interu Milán Luis Suarez. Podle něj se nyní chová Mourinho podobně, jako když byl na odchodu z Interu.

„Když si vzpomenu, jak se choval, než opustil Inter, mám za to, že opravdu plánuje Real opustit. Nevím co zatím může být, ale myslím si, že potřebuje čerstvý vzduch a připravuje se na odchod, řekl Suarez listu Onda Cero.

Reklama

Související témata: