Hlavní obsah

Real obrat v Barceloně nedotáhl. Po remíze vypadl ze Španělského poháru

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony sice doma ve slavném El Clásiku tentokrát Real Madrid neporazili, ale i remíza 2:2 v dramatické odvetě čtvrtfinále Španělského poháru jim stačila k postupu do semifinále, kde se utká buď s Levante, nebo Valencií. Real, jenž prohrál úvodní domácí duel 1:2, potřeboval k postupu vstřelit ještě jeden gól. Svěřenci kouče José Mourinha sice dokázali srovnat z 0:2 na 2:2, ale kýženou postupovou trefu už nepřidali.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony slaví gól do sítě Realu Madrid v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru.

Článek

Vyřazení v poháru od odvěkého rivala dost možná ještě zvýší tlak na trenéra Mourinha, byť jeho tým tentokrát Barcelonu herně zastínil.

Fotbalisté Realu vlétli do utkání jako uragán a po obrovských hrubkách rozhozené obrany Barcelony byl několikrát blízko gólu Higuaín, ale ani jednu ze svých šancí neproměnil.

Real měl v hektickém utkání od prvních minut herně navrch, jenže střelecky se z obrovské šance neprosadil ani Cristiano Ronaldo a o chvíli později zastavilo dalekonosnou střelu Özila břevno.

V závěru první půle pak přišla pro Real studená sprcha. Po přečíslení čtyři na tři potáhl míč Lionel Messi a po jeho následném pasu osamocený Pedro Rodriguez otevřel skóre zápasu. Zaskočený Real pak v nastaveném čase první půle inkasoval ještě jednou, když z hranice vápna nádherně vymetl šibenici Dani Alves.

Lionel Messi z Barcelony drží míč před Cristianem Ronaldem z Realu v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru.foto: Reuters/Albert Gea

Real do té doby zápasu dominoval, ale po první půli prohrával 0:2 a byl na odpis. Jeho vztek ještě přiživil neuznaný gól Sergia Ramose z počátku druhé půle. Sudí odpískal obránci hostů faul.

Náboj do zápasu vrátil v 68. minutě Cristiano Ronaldo. Zpracoval si Özilovu přihrávku za obranu, položil si gólmana Pinta a v pohodě snížil na 1:2. Povzbuzený Real ještě přidal na obrátkách a už za čtyři minuty srovnal na 2:2 střídající Karim Benzema. Vystihl přihrávku soupeře a po slalomu mezi třemi obránci Barcelony vystřelil Realu naději.

Madridskému celku by stačil jeden vstřelený gól k postupu a Barcelona viditelně znervózněla. Rozlet Realu však v závěru trochu zbrzdila druhá žlutá a následně červená karta pro Ramose. Real tak ani tentokrát nedohrál El Clásico v plném počtu a postupového gólu se nedočkal.

Čtvrtfinálová odveta Španělského poháru
Barcelona - Real Madrid 2:2on-line
Branka: 43.+2. Pedro, 45. D. Alves - 68. Ronaldo, 71. Benzema, první zápas 2:1, postoupila Barcelona
Mallorca - Bilbao 0:1 (77. vlastní Ramis), první zápas 0:2, postoupilo Bilbao

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články