Hlavní obsah

VIDEO: Real cítí křivdu. Teď můžeš jít pařit s Barcou, řekl sudímu Casillas

BARCELONA

Zase to nevyšlo. Fotbalisté Realu Madrid sice sahali v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru v Barceloně po senzačním obratu, ale nakonec dosáhli jen na remízu 2:2, která zaručila postup Kataláncům. I tentokrát bylo El Clásico nabito emocemi. A hráči Realu po utkání netajili pocity křivdy po některých výrocích sudího.

Foto: ČTK/AP

Obránce Realu Madrid Sergio Ramos dostává červenou kartu v závěru souboje s Barcelonou.

Článek

Kritiky na adresu rozhodčích se tentokrát vzdal její obvyklý aktér, kouč Jose Mourinho. Místo toho novinářům sdělil, co zaslechl od svých svěřenců v kabině. „Slyšel jsem, jak říkali, že tady na Nou Campu prostě není možné vyhrát. Proč? Na to se musíte zeptat jich,“ řekl „The Special One“ po zápase.

Hráči Realu se cítili poškozeni především po neuznaném gólu Sergia Ramose na začátku druhé půle a také po přísném vyloučení stejného hráče v závěru duelu.

„Už jsem tady hrál s Chelsea a Interem, takže to není pro mě nic nového,“ doplnil. Vztek madridského celku musí být po vyřazení o to větší, že drtivou většinu zápasu byl lepší, jenže doplatil na promarněné šance zejména z úvodu zápasu.

Fotbalisté Barcelony slaví gól do sítě Realu Madrid v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru.foto: Reuters/Albert Gea

Barcelona naopak těsně před přestávkou dala dva slepené góly po vůbec prvních střelách na bránu. „Někdy prostě dáte góly z ničeho, zatímco jindy si vytvoříte pěkné šance, ale neproměníte je,“ posteskl si portugalský kouč.

V roli ostrého kritika rozhodčích tentokrát Mourinha zastoupil brankář Iker Casillas. Gólman po utkání přiznal, že po neuznaném Ramosově gólu sudího Fernanda Teixeiru seřval. „Teixeiro, teď můžeš jít pařit s Barcou,“ křičel na arbitra.

„Byla to vypjatá situace, můj výrok z ní vyplynul. Cítíte se bezmocný, když se rozhodčí dívá někam jinam. Dostal jsem dokonce žlutou kartu, když jsem se v první půli snažil odtrhnout hráče od sebe,“ dodal Casillas.

Přestože byl Real tentokrát lepším týmem, kouč Barcelony Pep Guardiola se chvále na adresu soupeře spíše vyhýbal. „Madrid jenom dělal to, co bychom dělali my v jeho situaci. Barcelona ukázala velkou sílu, můžu hráčům jen pogratulovat. Real je skvělý tým, což zvyšuje hodnotu našeho postupu. Soupeř sice hrál velmi dobře, ale po 180 minutách jsme vítězi my,“ dodal Guardiola.

Reklama

Související témata: